Tím spíš, že majitelka obrazu a Slavíkova expřítelkyně Alice Kovácsová (52) se rozhodla věnovat 20 procent z výtěžku, tedy 240 tisíc korun, interní klinice hematologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Ta zpěvákovi, když bojoval s rakovinou mízních uzlin, zachránila život. „Jsem moc ráda, že jsem alespoň takovouto symbolickou částkou mohla poděkovat lékařům za muže, kterého mám stále moc ráda,“ řekla Blesku Alice.

Alice, manželka swingaře Ondřeje Havelky (64), prodeje obrazu prý nelituje ani trošičku. „Pokud pomůže byť jediné bytosti v léčbě Non-Hodgkinova lymfomu, pak není čeho litovat, pak se záměr prodeje naplnil a Karlův obraz skutečně splnil svoje poslání,“ dodala Kovácsová, která dražbu sledovala na internetu na Kanárských ostrovech, kde momentálně přebývá.

„Ty nejkrásnější a nejvzácnější obrazy si každý z nás nese ve svém srdci a ve své duši. To jsou obrazy nevyčíslitelné hodnoty,“ dodala ještě Alice, jejíž milostný románek s Karlem trval pětatřicet let, a tudíž nebyla majitelkou pouze jednoho Slavíkova obrazu. Přemýšlí, že dá do dražby i nějaké další dílo »mistra štětce« Gotta? „Nedám. Lékařům jsem už za Karla poděkovala, není důvod zbavovat se dárků, které byly dány z lásky,“ odvětila Alice.

Fotogalerie
15 fotografií