„Bylo to hrozné, úplný pocit beznaděje. Hlavně když mi ukázali snímky,“ promluvila otevřeně pro magazín MF DNES zpěvákova manželka Ivana Gottová (42) o tom, jak jí bylo, když lékaři vyslovili krutou diagnózu – rakovina. „Vypadalo to hodně špatně, což ani sám nevěděl, protože by ho to zlomilo.“

Sám Karelprý snímky viděl teprve ve chvíli, kdy se už jeho stav začal zlepšovat. „Že tady dnes Karel je, opravdu považuju zázrak. Modlili jsme se za něj každý den,“ líčila Gottová. „Zasáhlo to celou rodinu. Naučili jsme se žít ze dne na den a nic neplánovat. Musela jsem posbírat všechny síly a nedat na sobě nic znát.“

Mistr má pak za to, že právě choť a také jejich dvě dcery Charlotte Ella (12) a Nelly Sofie (10) mu v léčbě hodně pomohly. „Lékařům vděčím za mnoho. Ale bez podpory rodiny by to nešlo. Jsou pacienti, kteří jsou na všechno sami. To si neumím představit. Ivanka má na mém uzdravení zásadní podíl. Zdraví člověka velmi závisí na lásce partnera,“ vysvětloval.

VIDEO:  Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

Dokonce ani teď ho ale strach tak úplně neopustil. Před každým větším vystoupením ho stíhá velká nervozita. „Koncert má tisíce úskalí. Probouzím se už v noci. Sáhnu na krk, vydám zvuk, leknu se a běžím do kuchyně k lékárničce, abych do sebe nasypal léky,“ přiznává Gott své obavy z toho, že přijde o hlas.

Ostatně některé koncerty už opravdu musel ze zdravotních důvodů zrušit. Jindy ale v sobě najde sílu, čemuž úplně nerozumí ani jeho žena Ivana, podle níž tráví Karel většinu času před koncerty zamčený na toaletě. „Často nevím, co bude. Ale i když mu není dobře, příchodem před lidi se úplně změní. Nikdo nepozná, že má nějaké potíže nebo ho něco trápí. Říkám mu Jekyll a Hyde.“ „Lidi mají rádi hrdinný vstup na scénu. Ne aby přišel odkašlávající chudáček,“ podotýká držitel 42 Slavíků s tím, že se proto nikdy divákům neomlouvá.

Naopak předvede vždy svůj neuvěřitelný elán. Stejným způsobem hodlá ostatně v příštím roce oslavit i své jubileum v podobě 80. narozenin. Čeká ho velký koncert v O2 areně, na nějž už se nyní připravuje.

VIDEO: Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený?

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený? Kateřina Štíchová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
115 fotografií