Vilu tedy prodává za částku, za kterou ji před sedmi lety prodala manželka zesnulého podnikatele Jana Moťovského (†38). Tomu nemovitost Slavík prodal, aby z ní mohl zbudovat muzeum Gottland. Na prvorepublikové budově v kouzelném prostředí Prahy-východ současný majitel neskutečně prodělá, neboť nákladné rekonstrukce ho přišly na 10 milionů minimálně.

Dům prodal 3krát

Vilu za Prahou, zasazenou do přírody a s lesy a rybníky kolem dokola, Slavík koupil svým rodičům v roce 1969. Sám tam za nimi jezdil ale jen sporadicky, a když mu rodiče zemřeli, dům zel většinou prázdnotou. Karel se tedy vily rozhodl zbavit.

Poprvé zpěvák vilu prodal v roce 1984. Tajně ji koupil tehdejší pražský vekslák Miroslav Provod (62), později kamarád podnikatele Františka Mrázka (†47). Provod vilu pořídil za astronomických 170 tisíc marek (tehdy zhruba 3 400 000 Kč). Průměrná mzda tenkrát činila 2875 Kčs a za tuhle cenu bylo možné koupit 30 bytů na pražských Vinohradech nebo šest běžných rodinných vil!

Koupil jej zpět

Dům byl ovšem dál psán na Gotta. V roce 1988 pak prý na popud Provoda Slavík vilu prodal za 6,1 milionu korun podruhé, a to státnímu podniku Narex. Jenže po revoluci si soudně vymohli zneplatnění transakce a Gott koupil vilu zpět do svého vlastnictví. V roce 2005 ji pak prodal potřetí, a to za 11 milionů podnikateli Moťovskému.

100 let staré stromy

Dům 6+1/807 m2 s pozemkem 2870 m2 je zcela podsklepen, v suterénu se nachází garáže pro 4 auta, bazén, sauna, vinný sklípek, únikový trezor s vlastní ventilací a prádelna. V 1. NP je prostorná obývací hala, které dominují stylová krbová kamna, schodiště, kuchyň s jídelnou a další místnosti.

V domě je celkem 5 koupelen, které budou dokončeny dle přání kupce. Vytápění je plynové, voda má dálkový rozvod a 2 vlastní studny, kanalizace má septik. K domu náleží také depandance 100 m2, určená pro služebnictvo. Sto let staré stromy na zahradě dávají domu punc jedinečnosti. Samozřejmostí jsou datové rozvody a kamerový systém spolu s napojením na pult PCO.

VIDEO: Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený?

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott na premiéře pohádky, v níž hraje s dcerami: Jak byl spokojený? Kateřina Štíchová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
36 fotografií