Iva Janžurová (77): Královské reggae

Herečka sice roli v Červené Karkulce nedostala, zato si zahrála hodně královen ve filmových pohádkách, jako např. O princezně, která ráčkovala. „Myslím, že písničky z ní poslouchala všechna má vnoučata, hlavně Alfrédek zbožňoval Královské reggae. Rodiny mých dcer byly z toho věčného přehrávání dost zničené,“ řekla Blesku Iva se smíchem.

Eva Josefíková (28): Hodná tetička

Má ráda spíše smutné příběhy. „Líbí se mi například Malá mořská víla,“ prozradila herečka. Aby smutek vyvážila, sleduje třeba, když dávají Šíleně smutnou princeznu, protože miluje hlas Václava Neckáře (75). Eva se naposledy objevila jako princezna Viktorie v pohádce Korunní princ. Z pohádek Blesku měla radost, bude je prý číst své malé neteři!

50 krásných pohádek, extra speciál Blesk
Autor: Blesk

Roman Štolpa (54): Fandí čertům

Režisér a herec má rád pohádky, kde se objevují čerti, protože je v nich většinou humor. „Třeba O čertovi a Káče, to je moje!“ liboval si Štolpa. „Pohádkové příběhy mají diváky i čtenáře potěšit a rozesmát, udělat jim dobrou náladu,“ říká. Už jako dítě si při čtení představoval, jak by se to dalo zahrát, a utíkal díky fantazii do jiného, vysněného světa.

Tereza Kostková (42): Miluje strašidla

„Hrdě se hlásím ke světu strašidel,“ říká dcera Petra Kostky (80) a Carmen Mayerové (74) a moderátorka StarDance. V pohádkové komedii Strašidla si díky režisérovi Zdeňku Troškovi (65) zahrála kouzelnici. „Maminku mi hrála moje skutečná maminka, se kterou jsem předtím roky hrála na jevišti, ale před kamerou jsme se sešly poprvé,“ zavzpomínala Tereza. A pak se s chutí začetla do pohádky o uhlíři Toníkovi.

VIDEO: Jakou vánoční pohádku si nenechají ujít čeští sportovci? Popelka, S čerty nejsou žerty ale i Sám doma

Video
Video se připravuje ...

Jakou vánoční pohádku si nenechají ujít čeští sportovci? Popelka, S čerty nejsou žerty ale i Sám doma isport TV


 
Fotogalerie
12 fotografií