„Od pátku do neděle se na brněnském výstavišti zkrátka nikdo nudit nebude,“ řekla manažerka festivalu Dita Brančíková.

Velkou pozornost věnují v Brně na festivalu oblíbenému tématu hubnutí. Profesionální trenéři zájemcům ukazují, jak se udržet ve formě celý rok a jak je možné vyhnout se drastickým dietám do plavek. Návštěvníci si ve velké fitness zóně v pavilonu V vyzkouší například spinning, kruhový trénink nebo cvičení s vlastní vahou. Dozvědí se také něco o správném stravování. V pavilonu A2 si lze zacvičit i na malých trampolínách.

Lezecká stěna i lanovka až ke stropu haly

Ti, kteří netouží zhubnout, ale naopak vyhledávají adrenalin, si přijdou na své třeba na lezecké stěně. Strach z výšek překonají na lanovce u stropu pavilonu nebo na barmském mostu.

Místo ale mají na veletrhu i tradiční sporty. „Zájemce čeká florbal, korfbal, basketbal či badminton a další sporty k vyzkoušení. Děti určitě potěší i ninja dráha a nafukovací atrakce známé z televizních soutěžních pořadů,“ nastínila Brančíková.

Přímo v halách pak lidé potkají slavné sportovce – například olympijského vítěze, judistu Lukáše Krpálka nebo hráče brněnské Komety. Přijede také legendární Antonín Panenka nebo veslařský šampion Ondřej Synek.

V pavilonu V se uskuteční závody v boulderingu. V neděli je závod otevřen pro veřejnost. Lze si také zabruslit na zvláštním kluzišti.

Pokus o taneční rekord 

V Brně se v sobotu chystají překonat český rekord ve společném tanci. Vloni na jednotnou choreografii tančilo najednou neuvěřitelných 2 052 lidí. Letos vypukne davové taneční šílenství v pavilonu A v sobotu v 15 hodin.

„Lidi to v hale rozbalí s Ondřejem Sokolem, Romanem Šebrlem a Andreou Verešovou. Choreografie je na videu a je důležité, aby přišel každý a aktivně se zúčastnil – nebo aspoň nahlas povzbudil,“ láká Brančíková tanečníky i pecivály.

100 herních počítačů pro veřejnost

Zkrátka nepřijdou ani pařani a geekové. Festival Life! se totiž chce stát herní událostí roku. V pavilonu B si návštěvníci vyzkoušejí například brýle pro virtuální realitu nebo si zahrají na výkonných herních počítačích. Těch bude v pavilonu připraveno více než sto.

Dvě pódia pak nabídnou finále Mistrovství ČR v počítačových hrách a Mistrovství ČR v mobilních hrách. „Ti nejlepší zabojují o ceny za statisíce korun,“ tvrdí manažerka Brančíková.

Setkání s youtubery

Festival nabídne i možnost setkání se špičkovými youtubery. Začne v sobotu v 9:30 a potrvá zhruba do dvou hodin.

Každý fanoušek si už při nákupu vstupenky vybere, se kterým youtuberem chce absolvovat setkání v užší skupince. V programu jsou i společné části, na kterých se sejdou všichni přítomní youtubeři. Na odpolední autogramiádě můžete pak získat podpis ostatních youtuberů nebo se s nimi vyfotit,“ vysvětlila Brančíková.

Dostatek času bude prý i na popovídání. Ohlášena jsou známá jména, například House, Pedro nebo Fatty Pillow.

Ženy rozmazlí vizážisté, manikéři i pedikéři

Nejen hektickou zábavou je člověk živý. V pavilonu A budou zejména ženy rozmazlovat vizážisté, kadeřníci, manikéři a pedikéři. Stylistka Jarmila Krahulcová pak všem poradí s vhodným oblečením. V prodejní části najdou návštěvníci například prádlo, zdravou výživu a produkty pro hubnutí.

Souběžně probíhá Caravaning Brno

Na výstavišti už také začala mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů. Výstava je umístěna v pavilonech P a F a návštěvníci zde najdou téměř všechny značky karavanů a obytných automobilů nabízených na českém trhu, novinky pro následující sezónu i starší modely za příznivé ceny v bazaru karavanů. Na výstavě se prezentují také cestovatelské vybavení nebo elektrokola.

Kdy je otevřeno a kolik to stojí?

Výstaviště je otevřeno v pátek a v sobotu od 9 do 18 hodin, v neděli do 16 hodin. Vstupenky je nejvýhodnější pořídit si přes web za 180 korun, na místě budou stát 200 korun.