Pop-rocková skupina letos oslaví 50 let od svého vzniku, ovšem druhou padesátku prý začínat nehodlá. Jejich šňůra koncertů po Česku i Slovensku by měla jejich slavnou kariéru uzavřít. Poté totiž kapelu opustí baskytarista a zpěvák Jožo Ráž.

„Končím, protože chci. Tentokrát jsem rozhodnutý a nenechám se přemluvit. Nejsem unavený a publikum miluju, ale vím, že končím. A hotovo. Seknout s kariérou je potřebné tehdy, když váš lidi žerou. Až je nebudete zajímat, je pozdě,“ cituje Ráže slovenský web Topky.sk.

Ovšem podobně už mluvil i dříve a několikrát to vypadalo, že Elán končí. Nakonec ale s hraním přestat nedokázali. Bude to tak i tentokrát? „Jsme si vědomi, že muzikanti dali podobná vyjádření v minulosti a potom se na přání fanoušků znovu vrátili ke koncertování,“ uvedl Vladimír Moško z manažerské agentury Elánu MC production.

„Tentokrát je ale pravdou, že po oslavách 50 let Elánu v roce 2018 se kapela úplně odmlčí. Co bude dál, zatím nikdo neví,“ pokračoval s tím, že zatím je vše v jednání. „Ve vzduchu jsou až možnosti Elánu bez Joža. Jestli tomu tak bude, je ještě ve hvězdách,“ dodal dokonce. Ovšem těžko říct, zda by si fanoušci vůbec Elán bez jejich legendárního frontmana dokázali představit a takovou změnu rozdýchali.

VIDEO: Jožo Ráž 17 let po nehodě a komatu: Jsem živoucí mrtvola! Co nepoznali lékaři zde, ale až v Německu?

Video
Video se připravuje ...

Jožo Ráž 17 let po nehodě a komatu: Jsem živoucí mrtvola! Co nepoznali lékaři zde, ale až v Německu? Markéta Reinischová, Petr Soukup

 

Fotogalerie
37 fotografií