Tragédie se stala ve Strašnicích údajně pár dnů před chlapcovými třetími narozeninami. Podle informací Blesku maminka dala chlapce spát a odešla z pokoje. Hošík vylezl z postýlky a v nestřeženém okamžiku vlezl do sušičky. Později byl uvnitř spotřebiče nalezen v bezvědomí. Jak Blesk zjistil, záchranáři ho na místě i cestou do nemocnice resuscitovali.

Pokusili se ho zachránit metodou ECMO, tedy okysličováním krve mimo tělní oběh. Navzdory jejich maximálnímu úsilí malý pacient v nemocnici zemřel. Co přesně se v bytě odehrálo, policie odmítá s ohledem na rodinu a věk dítěte komentovat. „Mohu jen potvrdit, že případ prošetřujeme a podle všeho došlo pravděpodobně k nešťastné události,“ řekl včera Blesku policista Jan Rybanský.

Také se stalo

* Podobná tragédie se stala v říjnu 2011 v německém Šlesvicko-Holštýnsku. Dvojčata Paul a Franz (†3) si hrála v koupelně. Franz vlezl do sušičky a v ní se zadusil nebo zemřel na přehřátí.

* Další případ řešila policie ve Velké Británii v roce 2010. Sonny Gibson (†4) se ztratil své matce a najít se ho podařilo až po pár hodinách. Zavřel se do sušičky. Byl v ní asi dvě hodiny, udusil se a zároveň utrpěl vážné popáleniny.

Víte, že

ECMO neboli mimotělní membránová oxygenace je metoda, která umí nahradit činnost plic či srdce. Používá se v případě, kdy selže klasická plicní ventilace.

Fotogalerie
5 fotografií