Brownfield se nacházel dva kilometry západně od hlavního nádraží v Amsterodamu. Původně byl nákladním přístavem na řece IJ, který sloužil k překládání dřeva. Nově zde vznikl projekt Superlofts, který nabízí dvoupodlažní bydlení s designem od Studiomfd.

Stropy bytů se nacházejí v úctyhodné výšce šesti metrů. Rozměry jednotlivých loftů se pohybují v rozmezí od 30 do 180 m2, všechny mají minimalistickou estetiku a okna od podlahy ke stropu s výhledem na řeku.

V loftu jsou dva pokoje, které "visí" ze stropu a vytvářejí řadu kratších a vyšších prostorů. Se zbytkem bytu jsou spojeny pomocí schodiště a galerie. Dole pod nimi, v centru dispozice je strategicky situována kuchyně. Z jedné strany ji vymezuje jídelní kout, z druhé strany obývací pokoj, odkud se nabízí panoramatický výhled na kanály a řeku.

Interiér je zařízen minimalistickým nábytkem. Barvy v podkroví jsou tlumené, převládá paleta šedých a světlých pastelových barev, jako jsou dětská modrá a fialová. Barevný akcent vnáší do prostoru zářivá žlutá barva ve vstupní chodbě a přírodní materiály jako dřevěné schodiště a glazované dlaždice v kuchyni.

Fotogalerie
14 fotografií