Manažer Peter vyjel ve smyku kvůli kaluži vody, která se na silnici „náhle“ objevila, do protisměru a se svou audinou narazil do fabie. V té jela babička se dvěma vnoučaty. Tragédie se odehrála 6. srpna 2016 u Mostů u Jablunkova.

 „To byla vyšší moc, s níž můj klient nemohl počítat. Proto žádám o zproštění viny,“ řekl obhájce René Gemmel a dodal: „Ze strany mého klienta nejde o trestný čin. Odpovědný za nehodu se sám cítí, ale ne v právní rovině.“

Krajský soud rozhodoval o odvolání poté, co Petera Okresní soud ve Frýdku-Místku potrestal 2,5letou podmínkou s pětiletým odkladem. Zakázal mu i sedm let řídit. S tím řidič ale nesouhlasí. Žaloba si naopak přeje nepodmíněný tříletý trest. Vyhlášení rozsudku je naplánováno na 11. září.

27 zápisů za přestupky

Peter není žádné neviňátko. V Česku má dva zápisy v kartě řidiče za rychlou jízdu a telefonování za volantem. Na Slovensku má za přestupky dokonce 27 zápisů, 16 za rychlou jízdu! Za rychlost ho naposledy chytili v lednu 2017, jen pět měsíců po smrtelné nehodě, která vzala život babičce a vnučce.