„Jsem po úraze. Při oslavě svých padesátin jsem si roztříštil patu, když jsem stoupnul do prázdna ze čtyřiceticentimetrového praktikáblu (pomocný přenosný podstavec používaný i v divadle - pozn. red.),“ přiznal pro Super.cz herec, jehož hlas před lety zazníval v pořadu Pod pokličkou.

Pata se mu prý roztříštila hned na devět částí, a tak měl v noze hned devět šroubů. Teď už jen čtyři a k nim také dlahu. „Už nikdy nebudu dobře chodit,“ posteskl si Lichý, který přiznává, že zranění není jediným důvodem jeho přebytečných kil. „Ztloustnul jsem už mezitím. Takže to není úplně vina toho úrazu. Prostě to nějak vzniklo,“ vysvětloval.

Dříve se prý naopak mohl pyšnit slušnou fyzičkou a v mládí i sportoval. „Asi do třiceti let to šlo,“ podotkl. Pak ale přišla změna a ani práce mu nepomohla shodit. „Nejsem muzikálový herec, takže sebou nemusím mrskat, ale spíš intelektuálně zaujmout. Cvičím mozek místo těla,“ vylíčil Norbert.

Ten ale o role kvůli své figuře rozhodně nepřichází. Kromě Ohnivýho kuřete si zahrál také například ve filmech Babovřesky či Hodinový manžel, ale i v seriálech Přístav či Doktor Martin. Jeho nadváha pak sehrála také důležitou roli v seriálu Dabing Street, kde se jeho postava šéfa Herecké asociace zasekla ve futrech dveří. Kvůli tomu herce naopak ještě vycpávali.

VIDEO: Připomeňte si první díly seriálu Ohnivý kuře, kde byl Lichý ještě za probačního pracovníka…

Video
Video se připravuje ...

Ohnivý kuře FTV Prima

Fotogalerie
26 fotografií