Řidičům mířícím ze směru od Bučovic na dálnici D1 doporučujeme vyhnout se Slavkovu už u Letonic a pokračovat ve směru na Dražovice. Ve Slavkově je totiž čekají značné komplikace. Uvnitř města budou dopravní omezení, včetně snížení rychlosti na 30 km/h,“ uvedla mluvčí městského úřadu Veronika Slámová.

Osobní dopravu směrem na dálnici D1 budou silničáři odklánět za Hodějicemi ulicemi Bučovická a Tyršova. Kamiony a autobusy budou nadále jezdit po současné objízdné trase Špitálskou ulicí. „Město a Základní škola Tyršova plánují mimořádná opatření. Přechody budou pod dozorem policie a školákům odpadne po celou dobu odpolední vyučování,“ uvedla Slámová.

Pro osobní dopravu mířící ve směru z Kyjova na Brno po silnici I/54 je doporučená objízdná trasa přes Slavkov ulicemi Československé armády, B. Němcové a Lidická, dále Tyršovou ulicí po silnici ve směru na Rousínov.

Uzavírka křižovatky na Křenovice potrvá do 29. června. Pokračovat bude i rekonstrukce úseku silnice I/50 ve stoupání ve směru na Brno. Půjde o zbývající střední část silnice, tedy o levý jízdní pruh. V tomto úseku bude vždy zachován pro každý směr jeden jízdní pruh. Celá rekonstrukce by měla skončit v červenci.

Silnice E50 je po E60 a E40 třetí nejdelší dopravní tepnou Evropy. Spojuje námořní přístav Brest ve Francii s ruskou Machačkalou. Od francouzského Rennes až za Brno je vedena výhradně po dálnicích. V České republice využívá dálnice D5 a D1. Od Holubic pokračuje po I/50 až ke slovenským hranicím. Je dlouhá přibližně 6 tisíc kilometrů.

Na kolony jsou zvyklí i řidiči v Praze, například kvůli uzavírce v tunelu Blanka.

Video
Video se připravuje ...

Kvůli uzavírce tunelu Blanka se v Praze tvoří kolony. Tadeáš Provazník