Policisté povedenou čtveřici dopadli přímo v bytě při vaření drogy. „Při domovní prohlídce pak zajistili různé chemikálie a vybavení potřebné k výrobě pervitinu. Byly to například skleněné nádoby a baňky, rukavice, plastové stříkačky, množství prázdných blistrů od tablet a podobně,“ vypočetla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Každý ze čtveřice měl přesně přidělené úkoly. „Třiatřicetiletý muž vyráběl pervitin a s dalším z obviněných zajišťovali finanční prostředky na opatření vstupních surovin k výrobě drogy. Zbylí dva obvinění zajišťovali nákup a dovoz potřebných léků,“ vysvětlila Jiroušková. Vyrobenou drogu sami užívali a prodávali i dalším feťákům.

Kromě nejstaršího muže byli už všichni ze skupiny za výrobu drog v minulosti potrestáni. „Jeden z pachatelů byl odsouzen k nepodmíněnému trestu dokonce jen několik dní před tím, než jej policisté zadrželi,“ řekla Jiroušková. Odsouzeni byli i oba nejmladší muži, jeden dostal podmínku, druhý má jít do vězení.

Právě s ohledem na bohaté zkušenosti s výrobou a prodejem drog v minulosti podal v jejich případě na návrh policie státní zástupce návrh na uvalení vazby. Soud pak, kromě nejstaršího muže, do vazby tři „perníkáře“ poslal.

VIDEO: Ubrousek, který dokáže odhalit drogy v nápoji.

Video
Video se připravuje ...

Ubrousek Knonap dokáže odhalit drogy ve vašem drinku! nowthisnews.com