Policisté zadrželi skupinu při jedné z domovních prohlídek přímo při výrobě drogy v Plzni-Koterově. „Jeden z trojice, osmatřicetiletý muž, je podezřelý, že pro léky potřebné na výrobu pervitinu jezdil do zahraničí,“ uvedla  policejní mluvčí Iveta Kořínková a dodala: „Víme o pěti cestách, kde léky kupoval za částku 200 tisíc korun. Jeden gram pervitinu dealer prodával za 700 korun.“

Na dopadení výrobců drog policisté pracovali delší dobu. Akci s názvem Proma rozjeli na začátku dubna. Celkem 12 domovních prohlídek se účastnilo na 20 policistů.

Při jedné prohlídce v Plzni-Koterově zadrželi muže ve věku 38 a 41 let a pomocníka, který jim půjčil garáž a přístavek a umožnil jim tam výrobu drog. Při prohlídce policisté zajistili chemikálie k výrobě pervitinu.

„Například jedna z nich vážila necelých 800 gramů. S tím by se dalo vyrobit 500 gramů pervitinu,“ řekla mluvčí. Policisté zajistili i sušené rostliny, laboratorní zařízení na výrobu pervitinu a sáčky se sedmi gramy drogy. U zadržených našli také přes 33 000 korun a 450 eur.

Dva muže, které policie přistihla při vaření drogy, obvinil vyšetřovatel z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jeden z nich je ve vazbě. Třetí muž, který jim poskytl zázemí, se bude zpovídat ze stejného skutku ve formě účastenství.

VIDEO: Policejní mluvčí Bohumil Malášek ukazuje zabavené vybavení varny pervitinu ve Svitávce. Muž (57) ze Slovenska skončil ve vazbě.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Bohumil Malášek ukazuje zabavené vybavení varny pervitinu ve Svitávce. Muž (57) ze Slovenska skončil ve vazbě. Zdeněk Matyáš