Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka vybrala půl milionu na léčbu dcery (†2): Peníze »ulila« a holčička umřela

Autor: csk - 
27. května 2018
19:21

Že v Číně rodiče upřednostňují chlapce před děvčaty je známý fakt. Rodina Jangů ale zašla až příliš daleko...

Na začátku května prohrála boj s rakovinou očí malá Yaya. Ačkoli na její léčbu ve veřejné sbírce přispělo mnoho lidí, léčba dívenky byla zanedbávána. Ukázalo se, že výtěžek z charity, který činil v přepočtu více než půl milionu korun, její rodiče nevěnovali na léčbu své dcery. Místo záchrany života malé dívky použili peníze na mnohem banálnější operaci rozštěpu rtu její bratra. Lidé teď ze smrti Yayi obviňují její rodiče.

Manželé Jangovi od listopadu loňského roku dávali na sociální sítě srdcebolné snímky své dcerky, kterou postihl tzv. retinoblastom, zhoubný oční nádor, který postihuje zvláště malé děti. V několika vlnách se jim povedlo získat dost peněz na to, aby mohli své dceři zachránit život. Když po čase paní Jangová (31) umístila na sociální sítě fotky svého syna s komentáři jako: „Tohle je Peking, tady se léčí náš synek.“

Lidé se začali ptát, na co tedy šly jejich příspěvky pro léčbu rakoviny. Jangová si poté zrušila všechny své profily na sociálních sítích a dělal mrtvou rybu. Dárcům to ovšem nedalo a začali se pídit, kde jejich peníze skončily. Za zpronevěru teď rodiče zesnulé Yayi vyšetřuje policie.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání