Pavla na narozeniny oslavu doprovodila jeho elegantně upravená manželka Barbora Šporclová Kodetová a popřát mu přišel i kytarový virtuóz, Lubomír Brabec s přítelkyní Ivanou. Jak ale houslista přiznal, naplánovat oslavu nebylo nic jednoduchého.  „Je to velmi náročné. Připravuji se na koncerty spojené s festivalem Kocianovo Ústí, jehož jsem uměleckým ředitelem. Ještě před oslavou jsem letěl do Japonska a stihl jsem odehrát velký koncert s orchestrem. Život však není jen práce a tak jsem moc rád, že jsem na oslavu čas našel,“ svěřil se Pavel, než se zabořil do pohodlné kožené sedačky se sklenkou whisky v jedné ruce a s doutníkem v ruce druhé. „Doutník si bez whisky nedovedu představit,“ usmál se houslista.

Popřát štěstí a zdraví přišel i kolega a kamarád Pavla Šporcla, výborný muzikant, Lubomír Brabec. Kytarista si volnost kouření v tomto baru chválí a naopak neuznává zákazy tohoto zvyku v mnoha jiných podnicích. „Zákaz kouření v barech je nesmysl. Vadí mi již z principu. Nemám rád striktní nařízení, které omezují svobodu podnikání. Vůbec nechápu jak je možné, že stát živnostníkům přikazuje, co smí nebo nesmí ve svých vlastních provozovnách dělat. Rád se naobědvám v nekuřácké restauraci, ale když si chci vypít kávu v kavárně, nebo dát drink v baru, tak k tomu ta cigareta nebo dýmka patří,“ řekl hudebník, který si gentlemanské ovzduší baru Cohiba Atmosphere, který je vlastně klubem při poplatku 10 Kč za členství, pořádně užíval.

S Pavlem dorazila i jeho sympatická žena Barbora Šporclová Kodetová, které společnost gentlemanů imponuje. „Užívám si přítomnosti galantních a milých mužů. Muže jsem vždy obdivovala a měla je ráda. Věřím ve vyváženost. Svět by nebyl, čím je bez obou pohlaví,“ culila se Bára. Dobře vychlazené pivo je pro ni lahůdkou, ovšem zachutnala jí i jemná whisky, kterou jí doporučila obsluha. „Byla jsem vychována gentlemanem, Jiřím Kodetem. Krásné prostředí, milá obsluha a dobré jídlo a pití mi vždy zlepší náladu. Zvlášť v dnešní době, kdy se veřejně, z našeho krásného hradu, fandí buranství a vulgaritě,“ vyslovila naplno svůj názor.

Fotogalerie
6 fotografií