„To už nemůžeme pustit," tetelil se blahem skalní fanda Komety Filip Nováček. Na Zelném rynku se odhadem shromáždilo kolem čtyř až pěti tisíc příznivců. Podobně jako při předchozích přenosech ve středu a ve čtvrtek.

„Kometa! Brnooo! Kometa! Brnooo!“ s gustem se přeřvávaly natěšené davy. Všude bubny, vřava, klasické chorály. „Jsme borci ze štatlu a žijem pro svůj klub,“ dojatě halekali kotelníci. Někteří se nestyděli ani za slzičky štěstí.

Modrobílé šály vířily vzduchem, pivo teklo proudem. „Noc bude dlouhá, to si piš!,“ prorokoval fanda Stanislav Růžička. „Určitě půjdeme počkat na kluky před Rondo,“ plánoval.

Během utkání se Brno vylidnilo. Nezvyklé ticho na sídlištích proťal čas od času bujarý řev „góóól!“ z otevřených oken obýváků. Ani největší ignorant v neděli v Brně hokejovému šílenství neutekl. Kometa nakonec vyhrála 4:1 a stejným poměrem ovládla i finálovou sérii na čtyří vítězné zápasy.

Před svou domácí DRFG arenu plánovali hokejisté přijet kolem půlnoci. Zda svou spanilou jízdu z dobytého slezského města do moravské metropole skutečně zvládli ještě v neděli, nebylo do uzávěrky známo.

V pondělí se každopádně život v Brně na řadě míst zastaví. Ve školách bude chybět hodně mladých a ty co přijdou, čeká asi dospávání bujarého večírku. Stálo to, každopádně, za to. Brno je zase po roce hlavním městem českého hokeje!

Fotogalerie
8 fotografií