Bond za sebou má zásahy po celé ČR. Jeho největší specializací byly zásahy proti fotbalovým chuligánům, při nichž měl nasazený košík. Asi čtyřicetkrát úspěšně zadržel pachatele a na kontě má i 10 zákroků, při kterých zločinec poznal sílu jeho zubů, protože byl Bond bez náhubku.

Poslední zákrok

Belgický ovčák odešel ze služby s plnou parádou. Psovod s ním v Praze zasahoval proti agresivnímu a zfetovanému Rumunovi. Ten předtím napadl ženu v jejím bytě. „Po výzvách na mě hodil skříň, když jsem právě sundaval Bondovi náhubek. Byl drobné postavy, ale nezabíral na něj ani slzák, ani obušky. Po prvním kousnutí dál kopal, proto ho Bond kousl i do nohy. Tak už ho konečně zpacifikoval,“ popsal psovod Pavel Matouška, který má belgického ovčáka Bonda už od jeho dvou měsíců.

Pohoda v rodině

Zasloužený klid Bond najde v rodině psovoda a u jeho dětí, které ho milují. Pomyslné žezlo předá psu Konnorovi, který ho v práci nahradí. „Víte, on by klidně pracoval i dál, ale není potřeba ho přetěžovat, už se zasloužil dost,“ popsal psovod Matouška.

Fotogalerie
22 fotografií