Belgický ovčák Bond, který se narodil 20. dubna 2008, rozšířil policejní řady v roce 2011. Od té doby má za sebou úctyhodnou kariéru. „Díky své práci a povaze se stal mezi kolegy takovou malou a velmi oblíbenou celebritou, a možná tak trochu i legendou v řadách pražské policie,“ shodují se policisté.

Když totiž do akce vyrazil Bond, měli policisté jistotu, že jim po boku stojí skvělý parťák, který je nenechá ve štychu. „Je to výjimečný pes, který mi mnohokrát ve službě dokázal, že se na něj můžu spolehnout,“ říká jeho pyšný psovod Pavel Matoušek, jenž se spolu s Bondem pravidelně vydával na hon na zločince.

A že takových honů bylo! Bond má za svou sedmiletou kariéru za sebou desítky, ba možná stovky policejních akcí. „Zasahoval v rámci linky 158 při ochraně veřejného pořádku, vyhledání pachatelů i vyhledávání různých předmětů souvisejících s trestnou činností,“ popsal jeho páníček. 

Bránil policisty, vyčmuchal zločince

Statečný Bond nejen že častokrát po čuchu chytil zločince, ale také policisty bránil, když jim hrozilo nebezpečí. V prosinci 2015 například zasahoval u původně banálně vypadající potyčky, při níž se v Bohnicích porvalo několik opilců. Když policisté dorazili na místo, našli tam dva notně podroušené, agresivní muže. Jeden z nich se začal sápat na strážce zákona, to ale Bond, který byl jako obvykle ve střehu, nenechal jen tak. Vmžiku na rváče skočil a povalil ho na zem. (Psali jsme zde.)

V červnu 2016 Bond zase bleskurychle vyčmuchal mlátiče, který na Jižním Městě vztáhl ruku na těhotnou ženu. Policisty v ubytovně, kde k napadení došlo, nasměroval výtahem až do posledního patra, kde také třicetiletého viníka štěkotem „zadržel“. Želízka už mu potom nasadili strážci zákona. (Psali jsme zde.)

Fotogalerie
14 fotografií