Záměr maskovaného muže odnést si finanční hotovost za bílého dne z nejrušnější části Havířova se vydařil. „V pondělí krátce před polednem vešel neznámý maskovaný muž  do banky v centru města, kde pod pohrůžkou použití zbraně donutil pracovnici banky k vydání peněžní hotovosti. Ke zranění nedošlo. Pracovnice banky byla pouze ošetřena, protože utrpěla šok,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Kolik lupič ukradl, ale odmítla sdělit.

Muž dokázal po činu prchnout, a dokonce se vyhnul i hledáčku desítek policistů, městských strážníků a psovodů, kteří bezprostředně po přepadení prohledávali okolí. Kamerovým záznamům ale neunikl, a policie tak po něm nadále intenzivně pátrá.

O pomoc policie žádá i veřejnost, která by mohla dotyčného muže poznat a nebo sdělit informace vedoucí k jeho dopadení. „Podle získaného popisu se mělo jednat o muže mezi 40 a 50 lety, vysoký asi 180 centimetrů, na sobě měl šusťákovou bundu, která byla zepředu barvy světlé a rukávy měla mít barvy tmavě modré,“ dodala Viačková.

Fotogalerie
3 fotografie