Počet nalezených jehel neustále roste. Zatímco v roce 2015 jsme jich z ulic Brna sesbírali 2 190, v roce 2016 jich bylo 2 357, loni už 2 557 a nyní, přestože je teprve polovina března, už 700. Při čtvrteční akci strážníci našli 296 jehel,“ upozornil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

V roce 2017 našli strážníci jehly nejčastěji v Husovické ulici, kde jich objevili 180. Ve Svitavské ulici jich bylo 164 a na Svitavském nábřeží dalších 104 injekčních jehel. Při čtvrteční kontrolní akci jich bylo nejvíce na rozmezí Plynárenské a Tkalcovské ulice, kde jich bylo 54,“ upřesnil Ghanem.

Přestože údaje svědčí o tom, že počet narkomanů ve městě roste, strážníci uklidňují maminky, že u dětských hřišť a pískovišť jsou jehly výjimečné. „V těchto lokalitách naštěstí nacházíme v průměru tak jednu jehlu za dva roky. Narkomani totiž moc nestojí o publicitu, proto se těmto místům vyhýbají velkým obloukem,“ vysvětlil mluvčí strážníků.

VIDEO: Také před rokem se brněnští strážníci zaměřili na sběr použitých jehel od narkomanů.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci čistili rizikové lokality města od použitých injekčních stříkaček a jehel narkomanů. Městská policie Brno