Oba slavní pánové zahořeli pro půvabnou slovenskou herečku a později i zpěvačku Zoru Kolínskou (†60). První ji potkal Abrhám coby student Vysoké školy múzických umění v Bratislavě, kam musel odejít z donucení poté, co ho nepřijali na DAMU v Praze. Zklamání ho zřejmě rázem přešlo, když brunetku spatřil a zamiloval se.

Jenže po několika měsících mu cestu zkřížil sok v lásce, student dramaturgie Milan Lasica (78), který mu Zoru přebral. Ta z něj podle pamětníků prý nejdříve nebyla vůbec nadšená, ovšem na konci studií mu podlehla, a dokonce se za něj v den promoce v roce 1962 provdala.

Abrhám se s těžkým srdcem vrátil do Prahy. Jeho školní láska měla navíc zrovna velký úspěch, a tak na něj její krásná tvář vykukovala odevšad. Natáčela totiž televizní filmy, hrála v seriálu Ve znamení Merkura, ale vystupovala i v divadle se svým manželem a jeho parťákem Juliem Satinským (†61). Dařilo se jí také na hudební scéně, v roce 1968 dokonce skončila ve Slavíkovi na osmém místě.

Manželství s Lasicou jí ale nakonec nevyšlo, po osmi letech přišel rozchod. Abrhám už v té době ale na Kolínskou nemyslel a žil se zpěvačkou Naďou Urbánkovou (78). Temperamentní krásku tak utěšoval slovenský sexsymbol Kukura. „Žil jsem s ní nádherných sedm let. Hodně v mém životě znamenala,“ svěřil se herec s tím, že byl o šest let mladší než herečka, a tak se od ní toho dost naučil.

Nakonec všichni tři osudoví pánové Zory stanuli před oltářem s jinými dámami. Josef Abrhám si v roce 1976 vzal herečku Libuši Šafránkovou (64), s níž má syna Josefa (40). Dvojice si spolu zahrála v mnohých filmech a patří k nejstabilnějším párům v českém showbyznysu.

Juraj Kukura se zase oženil s Taťánou Longauerovou, se kterou si prý dodnes z úcty vykají. Střídavě žili v Hamburku, Praze a v Bratislavě a společně vychovali syna Filipa. Exmanžel Kolínské Milan Lasica pak podruhé vlezl do chomoutu s herečkou Magdou Vášáryovou (69) a má s ní dvě dcery – Hanu a Žofii.

Také Zora se ještě jednou provdala, i když to málem nestihla. V roce 2000 jí totiž lékaři našli v hlavě zhoubný nádor a tři měsíce nato herečka zemřela. Přímo v nemocnici ale předtím řekla »ANO« gynekologovi Igoru Peterovi, s nímž prožila čtvrt století. Její náhlá smrt zarmoutila ale i další muže jejího života. „Chybí nejen mně, celé slovenské kultuře,“ vyprovodil ji na věčnost bývalý milenec Kukura.

VIDEO: Josef Abrhám: S Libuškou to byla láska na první pohled

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Josef Abrhám (73): S Libuškou to byla láska na první pohled. Alice Rossi, Lenka Chvostová


 

Fotogalerie
31 fotografií