Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

První slova Voříška po "nezvládnuté" prezidentské debatě. Kdo vybral bučící publikum?

Autor: mac - 
24. ledna 2018
16:57

Velkou kritiku diváků si z první prezidentské debaty Jiřího Drahoše a Miloše Zemana na Primě sklidili nejen oba kandidáti na nejvyšší úřad v zemi, ale také moderátor Karel Voříšek. Ten podle ohlasů diváků na sociálních sítích působil nevýrazně, neinformovaně a nedokázal zvládnout emoce fanoušků jednotlivých kandidátů, kteří hlučeli a neslušně vykřikovali.

"Mým úkolem nebylo být v roli soudce dvou kandidátů nebo vychovatele
diváků, ale pořadem provázet, poskytovat prostor pro jejich debatu a zasahovat opravdu jen v nejnutnějším případě," hájí se Voříšek. "Ve zpravodajství jsme diskutovali o možných způsobech moderace, rozhodli jsme se umožnit oběma pánům debatovat spolu i na přímo, což se stalo. Posoudit, jak kdo uspěl, má možnost každý divák u voleb,“ dodává moderátor.

Podle vyjádření televize vstupenky divákům do divadla v Karlíně nepřidělovala Prima, ale volební štáby obou kandidátů. Oba týmy kandidátů dostaly vstupenky a zajistily si také jejich distribuci a obsazení míst. Kandidáti měli možnost pozvat si do divadla své podporovatele, včetně VIP osobností, a to rovným dílem. Každý z obou kandidátů tak získal polovinu míst v hledišti, tedy 400 lístků, což odpovídá možné kapacitě divadla. Oba kandidáti tak měli stejné zastoupení a podmínky byly podle Primy korektní.

Duel dvou prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího
Drahoše „Česko hledá prezidenta“ si na Primě nenechal ujít každý čtvrtý
dospělý Čech. Debatu sledovalo 2 208 000 diváků (share 47,62 %) v CS 15+,
v nejsledovanějším momentu dokonce 2 589 000 diváků v CS 15+. Jednalo
se o rekordní sledovanost v celé historii skupiny Prima.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny důležité informace o 2. kole voleb najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Aktuální průzkum volebních preferencí najdete zde

Predikce výsledku druhého kola voleb najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
bleskbulvar ( 2. února 2018 02:59 )

Voříšek se podělal. Nezvládl především sám sebe. A že Drahoš čekal až mu moderátor udělí slovo a nestalo se tak? Měl se tedy hlásit o slovo sám. Jak by vypadalo politické jednání, kdy by čekal až mu někdo udělí slovo?! Ten by ve funkci prezidenta vyjednal tak leda ho.....!

zajda61 ( 26. ledna 2018 10:10 )

STbák Voříšek je šašek,..

anna1234 ( 25. ledna 2018 10:19 )

.. zkus nabídnout těm zoufalcům na Hlavním nádraží pravidelnou práci a s tím spojené veškeré povinnosti. Myslím, že by se ti na to ve většině případů vykašlali.

radar666 ( 25. ledna 2018 09:52 )

Samozřejmě ,že to Voříšek nezvládal,nemá na to . Ale o to Primě vůbec nešlo,prioritou byla sledovanost a ta se povedle,tudíž teď budou do aleluja machrovat,jak jsou dobří ,jakou mají sledovanost. A vo tom to je !

anna1234 ( 25. ledna 2018 09:23 )

.. v jaké Lucerně? Xkrát jsem si všimla, že příznivci Zemana neznají ani fakta, což pro ně není samozřejmě důležité, důležité je co nejvíc urazit protistranu. Mně se zase nelíbí opovržlivý přistup prezidenta, který se tak chová ke každému, protože si myslí, že nad něj není.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa