Psal se rok 1989, když se mladá zpěvačka Dolores O'Riordan stala po úspěšném absolvování konkurzu zpěvačkou The Cranberries. Bylo jí pouze 18 let. Koho by tehdy napadlo, že se zapíšou do celosvětové hudební historie, dobudou mnohokrát hudební žebříčky a odnesou si několik hudebních cen?

Kariéra The Cranberries vystřelila jako raketa. A partička si společně prošla mnohým. Vydali několik úžasných alb a odehráli mnoho koncertů. V roce 2003 se však kapela rozpadla. Nicméně později se rozhodli k sobě zase vrátit a zase těšit své fanoušky na koncertech.

I když Dolores vypadala jako drobný andílek, který žije pouze svojí hudbou, trápily ji osobní problémy. V dětství byla zneužívána, trápila ji porucha příjmu potravy a těžké deprese, které léčila alkoholem. Všechny tyto věci ji dohnaly v roce 2013 k sebevraždě, která se jí nepovedla. Nakonec jí byla v roce 2015 diagnostikována bipolární porucha.

Velkým zdravotním problémem, kromě depresí a bipolární poruchy, byly ještě šílené bolesti zad, které jí braly chuť do života. Kvůli nim byla Dolores, podle svých přátel, týdny před smrtí velmi deprimovaná. Musela také zrušit mnoho koncertů.

„Jsme zničení smrtí naší kamarádky Dolores. Byla neobyčejně talentovaná a jsme poctěni, že jsme od roku 1989 byli součástí jejího života. Svět dnes ztratil opravdovou umělkyni,“ napsali vyjádření zbývající členové kapely. Rodina se zatím ke ztrátě Dolores nevyjádřila. Doloresin exmanžel Don Burton, který byl po jejím boku 21 let se nyní stará v Kanadě o jejich tři společné potomky – syna Taylora (20), dceru Molly (16) a dceru Dakotu (12). Rodina je z nečekaných zpráv velmi zničená a žádá média o klid v těchto těžkých časech,“ uvedl mluvčí rodiny.

Poslední příspěvek, který Dolores zveřejnila na sociální síti, je z 4. ledna. Na fotografii je s kočkou v náručí. 

Fotogalerie
16 fotografií