V návrat této slavné kapely doufal málokdo. Věrné fanoušky The Cranberries po deseti letech odměnili novou deskou Roses, se kterou vyrazili na evropské turné – a navíc v původní sestavě. Podle ohlasů ze zemí, kde se The Cranberries už zastavili, neztratila kapela nic ze svého drivu. Jsou sice o pár let starší a Dolores blonďatější, tisíce fanoušků však dokážou rozpálil levou zadní.

Pražská zastávka je naplánována na 30. listopadu. V Tip Sport Aréně nebudou chybět ty největší pecky včetně Zombie, Dreams, Animal Instinct či Salvation jemně namíchané s věcmi z aktuálního alba. „Vždy jsem měl tušení, že vydáme další album,“ nechal se slyšet kytarista The Cranberries Noel Hogan. „Před lety jsme se domluvili, že potřebujeme nějaký čas na odpočinek. A nyní je skvělé být zpět!

Jestli bude scénář koncertu stejný, jako byl například v Bratislavě, což se dá u jednotného turné očekávat, zahrají The Cranberries celkem 25 písní. Praha se může pomalu začít těšit…

Skupinu The Cranberries dnes tvoří zpěvačka Dolores O’Riordan, která tu a tam čapne také kytaru, sólový kytarista Noel Hogan, basák a klávesák Michale Hogan a bubeník Verval Lawler.

Kapela vznikla v roce 1990 v irském Limericku pod původním názvem The Cranberry Saw us. Založili ji bratři Hoganovi, kteří název kapely změnili s příchodem Dolores.

Debutová deska Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?, která vyšla v roce 1993, se okamžitě dostala do čela britského žebříčku. Druhé album bylo neméně úspěšné, o což se postaraly zejména hity Zombie a Ode To My Family.