Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Rusové zneužívají informace, Číňané kradou: Trump zveřejnil bezpečnostní strategii USA

Autor: ČTK, bru - 
18. prosince 2017
21:34

Rusko zasahuje do vnitropolitických záležitostí zemí po celém světě. Uvádí to nová bezpečnostní strategie Spojených států, kterou dnes představil americký prezident Donald Trump. Dokument také varuje před vývojem zbraňových systémů v Rusku a Číně, které mohou kriticky ohrozit klíčovou americkou infrastrukturu potřebnou pro chod a správu země.

S využitím moderních metod podvratné taktiky zasahuje Rusko do domácích politických záležitostí zemí po celém světě,“ uvádí zhruba 70stránkový dokument, který se zevrubně věnuje americké bezpečnosti. Americká strategie jako příklad ruských nekalých praktik zmiňuje zneužívání informací, zasahování do kampaní, vytváření falešných identit na internetu nebo placení uživatelů sociálních sítí, kteří pak na webu vystupují jako provokatéři.

V případě Číny pak Trumpova strategie označuje zemi za jednoho z amerických rivalů, kteří Americe kradou duševní vlastnictví v hodnotě miliard dolarů (desítek miliard korun).

Hrozbu vidí americká strategie také ve vojenské moci Ruska a Číny, konkrétně pak v jejich pokročilých zbraňových systémech. Dokument nicméně konstatuje, že vývoj protiraketové obrany USA je zaměřen proti Íránu a Severní Koreji a není jeho cílem narušit dlouhodobé strategické vztahy s Ruskem a Čínou.

santikxauz ( 19. prosince 2017 01:01 )

Rusové zneužívají informace, Číňané kradou a my agresoři z USA všechno rozbombardujeme.

Zobrazit celou diskusi