Období největší slávy prožila Andrlová zřejmě v 80. letech, kdy šla v podstatě z role do role. Než měla s Ivanem Vyskočilem (71) dceru Míšu (27), pracovala někdy i šestnáct hodin denně. Jenže později se situace obrátila a herečku jsme mohli vídat na obrazovkách leda v reprízách.

„Už jsem se dokázala vrátit jen do divadla a do těch ostatních disciplín jsem nenaskočila. V tomhle mám trošku smůlu,“ stěžovala si Ivana, která se dřív též věnovala dabingu a svůj hlas propůjčila Calistě Flockhart (52) v seriálu Ally McBeal či hvězdě telenovel Natalii Oreiro (40).

V současnosti patří k divadelnímu spolku Háta, který ovšem nemá stálou scénu. Herci jsou tak nuceni kočovat republikou, což prý Ivaně dost leze na nervy. „To cestování je na té práci nejsložitější. Někdy jsem velmi unavená. Někam třeba tři hodiny jedeme, přijedeme tam vysílený a pak jdeme teprve do práce,“ vypravuje s tím, že ji cestování poměrně vysiluje, ale kvůli nedostatku jiných rolí nemá jinou možnost. Co se týče televizní práce, dostala naposledy příležitost v primáckém seriálu Přístav.

Za málo příležitostí viní herečka ale i sama sebe a svou povahu. „Radši všechno řeknu na rovinu. Mám akurátní povahu,“ vysvětlovala v Českém rozhlase. „Respektuju lidi, kteří se chovají profesionálně, naopak nesnáším tzv. nýmandství, takový to nic neřešit,“ vyprávěla a doplnila, že ji vytáčí například někdo, kdo v jednom kuse zírá na displej mobilu.

Své kolegy péruje nejvíc těsně před premiérou. „Jako mladá jsem nikdy netrpěla trémou, ale dnes jsem úplně paralyzovaná. Vnímám každý šustnutí, jsem nesnesitelný a protivný člověk,“ říká sebekriticky Andrlová. „Radši někam zalezu, aby nevnímal nikdo nic kromě jeviště,“ dodala.

VIDEO: Ivan Vyskočil byl ženatý celkem čtyřikrát. Jak popsal své exmanželky?

Video
Video se připravuje ...

Peprný Ivan Vyskočil o všech svých ženách! Kterou nedostal? Se kterou se ještě vídá? A ožení se ještě? Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
28 fotografií