Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ztracená Anička: Chytili podvodníka, napsal rodičům 94 SMS

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Zbyněk Schnapka, rvs, apk - 
26. listopadu 2010
19:58

AKTUALIZOVÁNO: Kriminalisté z okresu Plzeň- jih zadrželi muže (24) z Plzně, který se snažil zbohatnout na utrpení rodičů ztracené Aničky. Snažil se získat část peněz z 3,5 miliónu korun. Ty manželé Janatkovi vypsali za navrácení své dcery, nebo za informace, které by mohly vést k jejímu nalezení.

„Rodičům pohřešované dívky posílal SMS zprávy, ve kterých požadoval 250 tisíc korun za informace k jejich dítěti,“ řekl Blesku Libor Pilař z ředitelství policie Plzeň-jih. První signály o výtečníkovi přišli plzeňským policistům od jejich kolegů z Prahy. Během jednoho týdne kriminalisté vypátrali mladíka z Plzně, kterého v pátek odpoledne zadrželi v chatové oblasti nedaleko Stodu na jihu Plzeňska.

„Následně se k činu přiznal. Zjistili jsme, že mezi 11. a 22. listopadem tento muž zaslal otci pohřešované dívky na mobilní telefon celkem 94 krátkých textových zpráv,“ řekl Pilař. Výtečník nešťastným rodičům údajně psal, že jim sdělí, kde Anička je a do 2 dnů jí mohou mít doma. Chtěl, aby o ničem nevěděla policie. Mladík také psal, že dívenka je v pořádku a těší se už domů.

Komisař kriminálky mladíka začal stíhat pro trestné činy útisk a podvod ve stádium pokusu a hrozí mu, že vězení by mohl strávit až dva roky. Kriminalisté se zároveň důvodně obávají, že obviněný muž by mohl uprchnout, a proto dali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. O případné vazbě bude rozhodovat Okresní soud Plzeň-jih.

Doslovný přepis některých  zpráv

„Dobry den,mohu vam zjistit informace o Anicce, ale nechci mit nic s policii a nestojim o tak velkou odmenu“

„Staci jen poslat 250tis a budete vedet kde Anicka je a nadale jsem psal ze to chcem bez policie, tak bud poslete penice a Anicku va do 48hodin vydaji,nebo bezvyzname hledejte za 10min vypínám tel Anicce nic není je v poradku a tesi se domu.je to jen na vas. poslite 250tis a v nedeli ji mate doma ale rikam BEZ POLICIE UZ vite s kym si pisete,takze bud a nebo.“

Dalšího muže (31), který se snažil vydělat na hrozném neštěstí rodiny Janatkových, zadrželi policisté v Ostravě. Rodičům Aničky poslal SMS, ve které tvrdil, že má Aničku u sebe. Dokonce tvrdil, že jí ubližuje a chtěl odměnu 3,5 milionu za to, že holčičku rodičům vrátí. "Dejte mi peníze, nebo ublížím Aničce!" napsal vyděrač Janatkovým. Hrozí mu až 4 roky vězení nebo peněžitý trest.

Anička je nezvěstná více než měsíc

Anička Janatková se ztratila 13. října v pražské Troji cestou ze školy. Pátralo po ní několik stovek policistů, hasiči i vojenští policisté. Prostor Troje pročesávali v rojnici, prohledávali sklepy, studny i podzemní šachty. Vše marně. Rodiče Aničky již dvakrát nabídli odměnu ve výši 3,5 milionu korun. Poprvé za její navrácení, podruhé i za informace, vedoucí k jejímu nalezení. Ani to se ale nesetkalo s úspěchem.

Policie nyní podezírá z podílu na zmizení dva muže. První zanechal stopy DNA na dívčině batohu, druhý, sexuální deviant, byl předveden k výslechu v úterý. Výsledek tohoto šetření zatím policie tají.

hazha ( 27. listopadu 2010 19:49 )

leona- přesně tak, jenže jsme bohužel v Česku zákony na h.o.v.n.o a kriminály přeplněný. Jsou to bezcharakterní hyeny!

hazha ( 27. listopadu 2010 19:42 )

já vím že hodně lidí už nevěří, ale já stále doufám a přeji si, aby ji našli živou. Vytáčí mě, když čtu příspěvek, kde to řekne na plnou hubu. Píšu už po několikáté- doufám že Janatkovi nečtou tyto diskuse.

kelyska ( 27. listopadu 2010 19:33 )

pepkadepka , já vim, že je to její IQ, jen jsem to napsala taktně. Stačí mi když čtu co nora píše

jaramila ( 27. listopadu 2010 17:20 )

pepkadepka ( 27. listopadu 2010 13:01 )

Ta 20 nieje jej norin vek ale IQ

Zobrazit celou diskusi