Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Češka měla podvodně dva manžely: Jde sedět na 16 měsíců

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, Kjaj - 
10. prosince 2010
15:03

Sňatková podovnice z Česka jde na 16 měsíců do chládku. Najednou měla dva manžely a napomáhala tak k ilegálnímu přistěhovalství muži z Nigérie. Za nelegální sňatek dostala finanční odměnu 90.000 Kč. Češi jsou v tomto druhu trestné činnosti "známá firma".

Britský soud rozhodl ve čtvrtek českou občanku na 16 měsíců do vězení za sňatkový podvod. Podle britské pohraniční služby jde tu již o několikátý podobný případ za poslední roky.

Její nelegální manžel, čtyřiatřicetiletý občan Nigérie, byl odsouzen na 21 měsíců. Oba se před soudem k porušení zákona přiznali. Policie dvojici zatkla poté, co se zjistilo, že Češka za svatbu, která se uskutečnila v červnu 2009, obdržela 3000 liber (90.000 korun). Cílem sňatkových podvodníků v Británii je většinou získání dlouhodobého povolení k pobytu, pracovního povolení a možnosti využívat sociálních výhod pro osoby, které pocházejí ze zemí mimo Evropskou unii.

Často jsou to občané Nigérie, kdo se za pomoci fingovaného sňatku snaží těchto výhod dosáhnout. Občané České republiky se v minulosti na takových podvodech podíleli opakovaně. Například letos v červenci byli v Londýně zatčeni dva Češi pro podezření z účasti na sňatkových podvodech. V únoru britská policie v Boltonu a Liverpoolu zatkla pět Čechů podezřelých ze stejného porušení zákona.

husqarnowicz ( 10. prosince 2010 18:52 )

Blesku,pleteš si pojmy. Sňatková podvodnice je něco docela jiného,ta klame muže tak,že věří,že jsou její jediná láska,a tahá z nich prachy. Muži jsou v tomto případě obětmi. Tihle pánové z Nigérie se s dámou zcela věcně dohodli a jistě jí i zaplatili. Takže tu máme sice podvodnici,ale ne sňatkovou. Pokud někoho podvedla,tak to jsou úřady.Ti hoši jsou pak podvodníci také. Jednat by se tudíž mohlo o podvod ve spolupachatelství.

manolla1 ( 10. prosince 2010 17:52 )

Nic nového pod sluncem! Jednu zavřou - velké % projde! Opravdu SÓÓÓLO KAPR !

Zobrazit celou diskusi