Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Egyptské Čelisti: Žraloci roztrhali turistku (†70)

Populární letovisko Sharm el-Sheikh čelí útokům zabijáckých žraloků. Během jednoho týdne zranili čtyři lidi a německou turistku zabili. Úřady domnělé "pachatele" ulovili. Nebyli to však ti praví
 (Autor: Reu)
Autor: ČTK, ap - 
5. prosince 2010
18:30

Krutou smrt připravili nezvykle agresivní žraloci německé turistce (†70). Ukousli jí levou nohu a pravé předloktí. Jednalo se přitom o už třetí útok během jediného týdne. To už dlouho nikdo nepamatuje. Populární egyptské letovisko Sharm el-Sheikh, které je častým cílem i českých turistů, zažilo invazi útočících žraloků.

Postarší německou turistku napadl v moři před jejím hotelem v egyptském letovisku Sharm el-Sheikh žralok. Žena útok nepřežila, oznámily to místní úřady. Podle agentury AFP je to v tomto týdnu potřetí, kdy u egyptského pobřeží napadl žralok turisty.

Ukousl jí nohu

Mořský dravec sedmdesátileté ženě ukousl levou nohu a pravé předloktí, sdělily zdravotnické zdroje v populárním turistickém letovisku na pobřeží Rudého moře. Agentura AP napsala, že žena zemřela bezprostředně po útoku.

Neštěstí se stalo v moři v lokalitě luxusních hotelů. "Všechny vyháníme z vody," řekl pracovník úřadu pro ochranu životního prostředí. Tento týden plavce ve vodách u Sharm el-Sheikhu napadli žraloci již potřetí.

Zabili nesprávné žraloky

Žraloci zmrzačili přitom čtyři turisty z Ruska a Ukrajiny. Egyptský ministr životního prostředí ve čtvrtek oznámil, že byli uloveni dva mořští dravci, kteří zřejmě měli oba útoky na svědomí.

Organizace pro ochranu přírody v Hurgádě (HEPCA) ovšem v pátek uvedla, že lovci zabili nesprávné dravce a skuteční původci útoků dál volně plavou v moři. Životy plavců jsou tak dále v ohrožení.

xcarodejka ( 10. března 2011 11:53 )

Ať si Tomio Okamura vypravuje ty své " Rozprávky starej matere" komu chce, noormální člověk do Egypta nyní nepojede. A vždy to byla riziková zeměk,jelikož bez průjmu se pokud vím, žádný turista neobešel. A byli i tací, co se vrátili, a šup do nemocnice.....

zdan ( 13. ledna 2011 14:23 )

Ty babo Pejsankova,ty musis byt spravna čuza.

hawana ( 7. prosince 2010 19:27 )

Byla jsem v této oblasti před měsícem a fakt nevim,co máte proti Němcům.Nejvíc tam bylo Čechů,Slováků,Italů a Rusů....By mě zajímalo co byste psali,kdyby se to stalo Čechům.Vaše komentáře jsou fakt hnusný!!!Měli byste se nad sebou zamyslet.Mohlo by se to stát i Vám!!!!

hawana ( 7. prosince 2010 19:20 )

Ty si vtipná

hawana ( 7. prosince 2010 19:12 )

Bych to přála tobě ty tragéde!!!!!

Zobrazit celou diskusi