Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sarkozy se zbláznil?! Nadával novináři: Jste pedofil!

Někdy by bylo lepší, kdyby měl Nicolas Sarkozy zamčenou pusu na zámek...
Někdy by bylo lepší, kdyby měl Nicolas Sarkozy zamčenou pusu na zámek...  (Autor: Archív)
Autor: INT, mivr - 
23. listopadu 2010
22:41

I jindy nerudný francouzský prezident Nicolas Sarkozy (55) se už asi nadobro pomátl. Minulý týden se během tiskové konference v Lisabonu v rámci summitu NATO rozohnil natolik, že nazval jednoho novináře pedofilem. Stalo se tak jen pár dní poté, co italský premiér Silvio Berlusconi Sarkozyho označil jako blázna.

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy je pro svou výbušnou povahu známý mezi politiky po celém světě. Na tiskové konferenci v Lisabonu se minulý týden zase jednou předvedl jako velice nerudný a sprostý člověk.

Působil zmateně

Když na něj novináři začali dotírat a vyptávat se ho, jak to vlastně bylo v roce 1994 během takzvaného případu Karáčí, kdy byl obviněn z braní úplatků v rámci finanční transakce od Pákistánu za francouzské ponorky, neudržel emoce na uzdě a začal jim nadávat velmi nevybranými slovy. Jeho projev byl navíc dost zmatený, takže by ho leckdo opravdu mohl považovat za blázna.

„Mluvíte nesmysly, nemůžete nic dokázat,“ začal Sarkozy normálně, ale vzápětí ztratil nervy a pokračoval urážlivě a zmateně: „Jste pedofil, o tom jsem hluboce přesvědčen. Viděl jsem tajné spisy, neřeknu vám které. Viděl jsem někoho, ale neřeknu vám koho. A jsem hluboce přesvědčen, že jste pedofil.“

V ten moment už nebyl zmatený jen francouzský prezident, ale i celý sál. Sarkozy pak celé své "vystoupení" završil tím, že se s novináři rozloučil slovy: „Uvidíme se zítra, pedofilní přátelé.“ V té chvíli mu asi bylo jedno, jak si jeho projev přítomní přeberou. Zpětně ale možná zpytoval svědomí.

Tohle ale nebyl jediný kiks, který na summitu předvedl. Například ještě odmítl potřást rukou rumunskému premiérovi Traianu Basescuovi. Ten si z něho pak s Berlusconim dělal legraci - oba si točili prsty u hlavy, což všude ve světě znamená: „On je blázen.“

Nadává, kudy chodí

Nicolas Sarkozy je obecně velmi zvláštní a podezřelá osoba. Točí se kolem něho spousta otázek s nejasnými odpověďmi: Přijal úplatky místo daní od nejbohatší ženy Francie, dědičky kosmetické firmy L'Oreal Liliane Bettencourt? A jak to bylo opravdu s těmi ponorkami v Karáčí? Zatím se žádné důkazy svědčící proti němu nenašly.

Sarkozy ale pochybně manipuluje nejen s penězi, ale i se slovy. Často bývá sprostý a neurvalý, a to i na veřejnosti. Například v únoru 2008 mohly tisíce televizních diváků vidět, jak v přímém přenosu urazil farmáře na trhu slovy: „Ztrať se, ty kreténe!“ A když byly ve Francii stávky, nazval povstalce chátrou.

Francouzský prezident prostě nechodí pro výrazy daleko. Možná tím imponoval své mladší, sexy manželce Carle Bruni (43), ale politický svět a obyvatelé státu, kterému vládne, o takové chování asi moc zájem nemají.

husqarnowicz ( 24. listopadu 2010 06:54 )

Sarkozy mi připadá jako malej vzteklej ratlík,když ho někdo dráždí klackem skrz plot. Pořád jen ňafe. Oni ti prezidenti jsou vůbec divnej spolek. Ten náš nynější je zase nejchytřejší,nejmoudřejší a všechno ví nejlépe,ten minulý cítí zase potřebu se vyjadřovat úplně ke všemu,i k tomu,o čem nemá ponětí. Býv.ruský prezident Putin byl v minulém životě nejspíš cirkusákem nebo kaskadérem,podle toho,jak se předvádí. A Bush junior zase sotva na mapě našel Evropu...

xcarodejka ( 23. listopadu 2010 23:16 )

ti, co si berou o dvě generace mkadší ženy za manželku jsou pedofilové? To mluvil o sobě a sobě podobným? Ujeté to jaksi je a nechápu stále jak se tací dostanou k tomu prezidentování? Je to stále větší chátra.Až bude někdy někde nějaká slavnost rozumu, tak tento pán bude za dveřmi

Zobrazit celou diskusi