Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obří požár v Moskvě: Uhořelo nejméně 17 migrantů

Autor: ČTK - 
27. srpna 2016
10:56

Při velkém požáru skladiště v sobotu v Moskvě zemřelo nejméně 17 lidí. Oznámilo to ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Proč objekt zachvátily plameny, zatím není jasné. Vyšetřovatelé prověřují několik možných verzí příčin neštěstí.

„Při hašení byla objevena místnost zablokovaná ohněm. Hasiči prorazili jednu ze stěn a uvnitř našli 16 mrtvých,“ sdělila tisková služba ministerstva. O něco později úřady oznámily, že zemřela jedna z osob, které se podařilo z budovy evakuovat.

Agentura TASS s odvoláním na nejmenovaného policejního činitele uvedla, že všechny oběti byli migranti, kteří ve skladu na severovýchodě ruské metropole ilegálně pracovali a zřejmě i žili. „Podle předběžných údajů to jsou všichni gastarbeitři,“ uvedl zdroj.

Požár vypukl v ranních hodinách, hasiči byli přivoláni kolem 06:00 místního času (05:00 SELČ). Oheň se rozhořel v jedné z místností a postupně se pak rozšířil po celé čtyřpatrové budově skladiště.

Podle různých informací bylo z objektu zachráněno 12 lidí a čtyři osoby jsou v nemocnici. Do likvidace požáru bylo nasazeno 140 hasičů.