Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Konec nočních nákupů: Tesco zkracuje otevírací dobu. A kdy si nakoupíte o podzimních svátcích?

Autor: ula - 
15. srpna 2018
14:15

Pokud jste vyráželi na nákupy po desáté hodině večerní, tak od září máte smůlu. Řetězec Tesco, který jako jeden z mála měl své obchody otevřené až do půlnoci, nebo i nepřetržitě, zkracuje otevírací dobu. Důvodem je prý nezájem zákazníků nakupovat tak pozdě. Navíc se blíží podzimní státní svátky. Víme, kde si nakoupíte.

Můžeme potvrdit, že u našich vybraných obchodů dojde ke zkrácení provozní doby. K této změně jsme přistoupili z provozních důvodů. V těchto pozdních hodinách už není na obchodě příliš mnoho zákazníků,“ řekl Blesk Zprávy mluvčí řetězce Václav Koukolíček a dodal:  „Zároveň jsme chtěli umožnit naším zaměstnancům dostat se domů dříve.“

Změna se týká i jednoho obchodu hypermarket Zličín, který má nyní nonstop provoz, od září bude mít otevřeno od 6:00 do 24:00.

Podle zaměstnanců Tesca budou mít všechny obchody otevřeno pouze do 22. hodiny. Tesco bylo jedním z mála řetězců, které měly otevřeno do pozdních nočních hodin.

V září a říjnu bude zavřeno

Na 28. září, 28. října a 17. listopadu 2018 připadají státní svátky.

Obchody letos uzavře Den české státnosti 28. září, zavřeno bude i na Den vzniku samostatného československého státu, který připadá na 28. října.

Naopak 17. listopadu budou hypermarkety otevřené.

Podle zákona by měly mít zavřeno všechny obchody, jejichž prodejní plocha je nad 200 metrů čtverečních.

Jsou i výjimky

Plošný zákon uzavřít prodejnu větší než 200 metrů čtverečných má i své výjimky. Uzavření obchodů ve vyjmenované době státních svátků neplatí na nádražích, letištích, v nemocnicích nebo třeba lékárnách a benzínkách.

Obchodníci doporučují sledovat webové stránky řetězců, kde bývá uvedeno, které pobočky mají otevřeno i ve svátek.

 

Zobrazit celou diskusi