Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nikulina vyšetří v USA psychiatři. Advokát: Kvůli lékům, kterými ho „cpali“ Češi

Autor: ČTK, Mii - 
9. srpna 2018
15:45

Obhajoba údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina požádala o psychiatrické vyšetření svého klienta. Ve čtvrtek to uvedl ruský list Izvestija s odvoláním na Rusova obhájce. Muž byl v říjnu 2016 zadržen v Česku a letos v březnu vydán do USA. Vyšetření má zjistit, zda ho léky, které mu byly po zadržení podávány, neudělaly nepříčetným, a tedy zda je s to v USA stanout před soudem.

„Skutečně (Nikulin) není v nejlepším stavu. Je apatický, často neodpovídá na otázky,“ řekl advokát Arkadij Buch (jeho jméno bývá také psáno Arkady Bukh). „Je záhodno připomenout, že po zatčení v Česku jej bez jakékoliv příčiny drželi několik dnů v psychiatrické léčebně, kde ho cpali silnými psychotropními látkami. Soudím, že nyní není schopen předstoupit před soud, aby hájil svou nevinu,“ řekl advokát.

Nikulinova přítelkyně Anna tvrdí, že na duševním stavu vězně se podepisuje to, že po 24 hodin pobývá sám v cele. „Nejednou říkal, že pomalu přichází o rozum. Samozřejmě se snaží žertovat a dozvědět se o tom, co se děje, ale je mu těžko,“ řekla deníku.

Advokát připustil, že o psychiatrické vyšetření Nikulina hodlal zanedlouho požádat soudce, ale obhajoba usoudila, že pro Nikulina bude lepší, když tak učiní sama.

Video  Tak zatýkali hackera Nikulina v Praze. V restauraci seděl i s milenkou.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

marmat ( 11. srpna 2018 15:20 )

Fotky se sbírkou jeho "autíček" před Kremlem nenaznačovaly velkou naivitu ??? Každý takový má nesmrtelný pocit.....improvizace je pak těžká, ale svádět TOHLE na Čechy je už jiná liga .Asi volí mezi šňůrkou z prostěradla, nebo pyžama!?

marmat ( 11. srpna 2018 15:15 )

Sobotka před rokem s demisí absolutně netušil absolutně nic o svém a stranickém Titaniku! byl to "mistr Zeměkoule".Teď jezdí apaticky metrem !

marmat ( 11. srpna 2018 15:12 )

Jak máte koukat mezi DVĚMA valícími se kameny !!!??? Ono ať udělá cokoliv, řekne cokoliv tak je už "předmydleno"....KARMA semlela jiné chytráky.

marmat ( 11. srpna 2018 15:07 )

100%PJOTR: Jojo...nepochybně ten obhájce obvinil (z nudy a nedostatku jiných nápadů) podle Vás Čechy a ne USA...Tajní a zástupce ambasády Ruska určitě ve všech směrech po zatčení "jen koukali" a pak vysublimovali !!! Kolik Vám je let ???

marmat ( 11. srpna 2018 15:03 )

Tak kolem této další fabulace Moskvy namířené na nás bude ještě HODNĚ dusno!!!

Zobrazit celou diskusi