Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stáž v Temelíně za sexy fotku v plavkách? Elektrárna pobouřila soutěží

Autor: pet - 
22. června 2017
14:40

Jaderná elektrárna Temelín chtěla údajně podpořit zájem o technické obory, vypsala tak soutěž o odbornou stáž. Na tom by nebylo nic tak divného. Kdyby ovšem soutěž nespočívala v tom, že lidé přes Facebook ohodnotí dívky v plavkách a ta s nejvíce „lajky“ pozici získá. Po vlně nevole elektrárna podivné „výběrové řízení“ zrušila. Informoval o tom na svém webu deník Aktuálně.cz.

Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín v pondělí vyhlásilo Miss energie 2017. V praxi to znamenalo, že zájemci mohli hodnotit deset finalistek soutěže Maturantka roku, které pózovaly v plavkách na pozadí chladicích věží. Temelín se navíc rozhodl, že tu slečnu, která získá nejvíce „lajků“, přijme na dvoutýdenní odbornou stáž.

Na sociálních sítích se však proti nápadu zvedla vlna nevole. Uživatel Deejay například uvedl: „Všechny děvčata už od pohledu vypadají, že jejich největším koníčkem je jaderná fyzika... Jestli je největší kritérium kvalifikace, jakou má kdo postavu v plavkách než co má v hlavě, a na základě toho by tyhle lidi měli někdy pracovat v elektrárně, tak díky, ale nerad bych zažil jadernou katastrofu a Černobyl 2, lajkysek si v této soutěži odpustím.“

Členka Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů Petra Havlíková, která je zároveň členkou hnutí Nesehnutí, později věc také okomentovala: „Soutěž je absolutně mimo hranice etiky. V roce 2017 mi připadá neuvěřitelné, pokud člověk získá odbornou výhodu za to, že dobře vypadá, a navíc jeho vzhled musí být posvěcen názory ostatních.“

VIDEO: Jak vypadá Temelín z výšky 300 m? Záběry z dronu

Video  Dron pořídil ojedinělé záběry z výšky 300 metrů.  - Video Jaderná elektrárna Temelín
Video se připravuje ...

Zatímco ješte v úterý se elektrárna hájila, ve středu již s omluvou soutěž zrušila. „Nechtěli jsme se soutěží nikoho dotknout. Smyslem zapojení do soutěže byla podpora technického vzdělávání. Pokud však původní vize vyvolala pochybnosti či znepokojení, velmi nás to mrzí a omlouváme se,“ napsalo Infocentrum Temelína na svém profilu.

Vyjádření o skončení soutěže Vyjádření o skončení soutěže | Facebook/Infocentrum JE Temelín

I přestože soutěž skončila, dívky o stáž nepřijdou. Vítězkou Miss energie se stávají všechny finalistky a všem bude umožněna stáž v jaderné elektrárně. „Všechny finalistky Miss maturantka dostávají možnost stáže v oboru, který budou po zkoušce dospělosti dál studovat, a v případě, že půjde o technické obory, bude s nimi společnost ČEZ dál ráda spolupracovat,“ slíbila elektrárna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

santikxauz ( 22. června 2017 17:36 )

Typické zlatokopky,ale na práci levačky.

mart33 ( 22. června 2017 17:32 )

ČEZ je polostátní firma tzn je odzhora až dolů narvaná členy Ods, CSSD, KDU atp a z druhé strany PPF

tosto ( 22. června 2017 16:34 )

ČEZ -----kdo to platí ????? Všichni !!!!

gjim ( 22. června 2017 16:10 )

Kamarád vždy říká -buď je to kandidátka, nebo už je to ku..a-

Zobrazit celou diskusi