Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Prazdroj a Staropramen podraží. Hospodští navýší ceny piva i kvůli Babišovu EET

Autor: ČTK - 
31. října 2016
08:52

Druhý největší výrobce v Česku Pivovary Staropramen zdraží od 7. listopadu cenu čtyř sudových piv v průměru o 1,5 procenta. Podle informací Lidových novin (LN) se zvýší ceny u v Česku vyráběných značek Staropramen světlý, Staropramen nealko, Stella Artois a dováženého Hoegaardenu. Pivovarnická jednička Prazdroj zdražil před měsícem všechny své prodávané značky v průměru o 3,2 procenta.

Kvalita našich piv je pro nás na prvním místě, abychom jí dokázali zachovat, musíme reagovat na růst našich výrobních nákladů. Naposledy společnost Pivovary Staropramen cenu u sudového piva měnila na konci roku 2014,“ uvedla mluvčí Staropramenu Denisa Mylbachrová.

Ceny Pivovary Staropramen zvýší pro odběratele, tedy distributory a hospodské. Bude na nich, jestli oni promítnou vyšší nákupní ceny do cen koncovým zákazníkům. Už v případě říjnového zdražení kompletní produkce Plzeňského Prazdroje naznačili, že vyšší náklady pocítí pivaři v plné výši, někde však ještě víc, píšou LN. Někteří hospodští chtějí totiž využít nynější úpravy cen od pivovarů ke kompenzaci dalších nákladů, které jim přinese nezbytné pořízení technologie na prosincový start elektronické evidence tržeb.

Pivovary Staropramen loni prodaly 3,12 milionu hektolitrů, což je mírný meziroční pokles. Na domácím trhu prodej všech pivovarů v minulém roce klesl sice o 0,2 procenta na 16,2 milionu hektolitrů, ale celková výroba piva v Česku díky rekordnímu exportu vzrostla o 2,2 procenta na více než 20 milionů.

Vše o EET čtěte na Blesk.cz zde >>>

e.44 ( 31. října 2016 21:59 )

Že někdo zkrachuje když bude dávat účtenku, to je skutečně blbost, jenže o tom to není a spousta bezmozků to nechápe. Není to o účtence jako takové. Je to o asociálním špinavém Babišově podvodu EET. O tom EET, které se nikde neosvědčilo, které nikde nepřineslo jediný klad, které pokřivilo podnikatelské prostředí ( živnostníka připravěj prvotní náklady až o půlroční zisk a měsíční náklady ho připravěj až o 10% měsíčního zisku, u velké firmy jsou prvotní náklady pouze zhruba 5-10% z měsíčního zisku, měsíční náklady 0,02% z měsíčního zisku) a připravilo spoustu lidí o práci/živnost. Jediný plus to má akorát pro Babiše. Vlastně dvě plus. Špionážní síť, kterou mu zaplatí stát, a zkrachovalými uvolněné pozice na trhu, kterých se s nadšením ujmou jeho zlodějské, ošizené hnusy vyrábějící firmy.

e.44 ( 31. října 2016 21:02 )

Blbe, účtenka je v rámci EET jen lákadlo na blby jako jsi ty. EET se neosvědčilo nikde, proto ho po Chorvatsku a přilehlém balkánském balastu žádná další evropská ani jiná země nezavedla.

panda82 ( 31. října 2016 15:52 )

S ekonomickým negramotou toho moc nenadiskuteš, za kolik nakupuje pivo a za kolik ho prodává, DPH se odčítá, kolik si hospodský dává marži

panda82 ( 31. října 2016 09:50 )

 Co strašíte, ti co na to najeli si to pochvalují, mají větší přehled,, a vůbec štamgastům více vyhovuje tištěný, přehledný paragon než nějaký škrabánec, nebo probůh žádný doklad, v potravinách to jde, vdyť si náklady odepíšou z daní, uplatní odpisy , o tom nemluví

Zobrazit celou diskusi