Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kellner, Babiš, Tykač: Kdo je v Česku nejbohatší a jaké mají majetky?

  • Autor: bru/ČTK - 
    1. 3. 2016
    17:33

    Nejbohatším Čechem zůstává podle časopisu Forbes majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner s majetkem odhadovaným na 10,6 miliardy dolarů (264 miliard Kč). Druhý je majitel Agrofertu a ministr financí Andrej Babiš (ANO) se jměním za 62 miliard Kč a třetí vlastník realitní skupiny CPI Radovan Vítek s majetkem 47 miliard Kč. Kellner se v novém žebříčku vrátil mezi stovku největších boháčů světa. Forbes to dnes uvedl na svém webu.

  • 1.Nejbohatší muž světa

    Nejbohatším člověkem se v 30. ročníku žebříčku stal posedmnácté zakladatel Microsoftu Bill Gates s majetkem za 75 miliard dolarů. Na seznam lidí s majetkem vyšším než jedna miliarda dolarů se letos dostalo 1810 lidí a jejich souhrnné jmění je 6,48 bilionu dolarů. Podle Forbesu jich loni bylo o 16 více a měli celkový majetek za 7,05 bilionu dolarů. Průměrné jmění kleslo poprvé od roku 2010, uvedl časopis.
    Bill Gates Bill Gates | EPA

  • 2.Češi ve světovém žebříčku: Kellner, Komárek, Babiš, Vítek

    Čechů se do žebříčku dostalo pět. Kellner je letos na 96. místě, Babiš obsadil 688. pozici a Vítek 959. místo. Českou pětici doplňuje Karel Komárek s majetkem za zhruba 40 miliard Kč na 1121. pozici a Pavel Tykač se jměním odhadovaným na 30 miliard korun na 1476. místě.
    Komárek na jedné z posledních fotografifi í se svou manželkou Lenkou, když spolu ještě žili Komárek na jedné z posledních fotografifi í se svou manželkou Lenkou, když spolu ještě žili | Foto Deník

  • 3.Kellnerovi se daří, pomohlo mu rozdělení O2

    Kellner byl podle Forbesu naposledy v pořadí boháčů tak vysoko v roce 2011. „Za růstem jeho jmění stojí především rozdělení telekomunikační skupiny O2 na retailovou část O2 Czech Republic a na infrastrukturní společnost Cetin. Po tomto kroku ceny akcií obou firem rychle rostly, což se meziročně projevilo ve zvýšení Kellnerova jmění,“ uvedl časopis. Forbes také poukázal na to, že splátková firma Home Credit potlačuje růstem v Asii a především v Číně negativní vliv ruského trhu.

    Kellner je nejznámějším českým miliardářem. Kellner je nejznámějším českým miliardářem. | archiv Blesku

  • 4.Babišovo jmění beze změny

    Odhad hodnoty Babišova jmění Forbes nechal beze změny na 2,5 miliardy dolarů. Majetek Radovana Vítka se podle časopisu zvýšil o sto milionů dolarů na 1,9 miliardy dolarů především díky rostoucím příjmům z pronájmu nemovitostí skupiny CPI.
    Andrej Babiš navrhuje snížení sazby dph u vybraných segmentů. Andrej Babiš navrhuje snížení sazby dph u vybraných segmentů. | Ladislav Křivan
  • 5.Tykač si polepšil, Komárek klesl o miliony

    Jmění Tykače, který stojí za skupinou Czech Coal, podle Forbesu stouplo na 1,2 miliardy dolarů. Naproti tomu hodnota Komárkova majetku proti loňsku klesla o sto milionů na 1,6 miliardy dolarů, uvedl Forbes.
    Majetek Pavla Tykače je odhadován na téměř 30 miliard korun. Majetek Pavla Tykače je odhadován na téměř 30 miliard korun. | ČTK

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1pravda1 ( 1. března 2016 20:47 )

Babiš volby vyhraje, to je matematická jistota, pak už jen bude záležet s kým se spojí do koalice, doufám, že ne s ODS a KDU!!!!!!!!!!!!!protože ta je v každé koalici do počtu ale škodí jak může. Pokud se ubožák Sobotka a Bělobrádek spojují s TOP a upřednostňují jejich návrhy zákonů, tak jsou to podrazáci a jen jim to sebere hlasy. Už dva roky dělají Zákon o přiznání příjmu a majetku ale do toho se jim jaksi nechce že? Že by poslouchali ODS a TOP, které se bojí tohoto zákona jako čert kříže? Pokud ČSSD místo koaličního vládnutí donutí ANO k vystoupení z koalice, tak skončí v opozici.

funebrak ( 1. března 2016 18:43 )

A co třeba takový Vladimír (Iljič) Johanes?

moiaza ( 1. března 2016 18:12 )

 A kolik miliard si vezmou se sebou do hrobu? Ke štěstí a spokojenému životu nejsou vždy nutné miliony a miliardy. Já nemám miliardy, ani miliony, dokonce po nich vůbec netoužím. Jsem spokojený s tím, co mám. Mi stačí zdravé děti a vnoučata. Nekradu a užívám si důchodu.

Zobrazit celou diskusi