Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Všerub skončil v příkopu autobus s 23 malými dětmi. Vracely se z divadla

Autor: sou, zb, ČTK - 
1. března 2016
13:30

U Všerub na Plzeňsku sjel v úterý kolem poledne do příkopu autobus se 23 malými dětmi. Několik jich utrpělo lehčí zranění, nikdo ale podle záchranářů není ohrožen na životě ani neutrpěl vážné zranění. Podle hasičů v autobuse cestovalo celkem 27 lidí - kromě dětí ještě tři učitelky a řidič.

„Celkem jsme do nemocnice transportovali šest dětí a jednu dospělou osobu. Utrpěly spíše lehčí poranění, ale bylo potřeba je převézt do zdravotnického zařízení,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Všechny děti prohlédli lékaři záchranné služby a rozhodovali o případném transportu do zdravotnického zařízení nebo o tom, zda je bude možné předat rodičům.

Hasiči tam přistavili náhradní autobus, aby byly děti v teple. Na místo mířil i vrtulník Letecké záchranné služby. Žádné zranění ale nakonec nebylo tak vážné, aby musel někoho převážet, takže se vrátil zpět na základnu. V zájezdovém autobuse se vracely děti ze školky v Úněšově na Plzeňsku z výletu do plzeňského Divadla Alfa, doplnila mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

„Autobus převážel děti z mateřské školy. Řidič z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a sjel do příkopu,“ řekl mluvčí policie Jan Koželuh. Nechtěl zatím komentovat, zda mohlo mít na nehodě vliv počasí. Na Plzeňsku jsou silnice po smíšených srážkách převážně mokré a holé nebo se zbytky rozježděného sněhu.

Nehoda se stala na rušném hlavním tahu Plzeň - Karlovy Vary. Doprava je v místě nehody zastavená a policie ji odklání přes Všeruby. Podle Jakoubkové bude silnice uzavřena ještě zhruba dvě až tři hodiny.

Autobus na Ústecku skončil po srážce se dvěma auty mimo silnici. Na místě byl jeden mrtvý:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi