Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejméně tragický leden od roku 1990: Na silnicích zemřelo 28 lidí

Autor: ČTK, mts - 
31. ledna 2016
16:17

V lednu zemřelo na českých silnicích 28 lidí, což je nejnižší lednový počet obětí za 26 let. Loni za stejné období zemřelo při dopravních nehodách o šest lidí více. Letošní leden je také druhým nejméně tragickým měsícem od roku 1990, méně obětí má jen předloňský únor s 24 mrtvými. Vyplývá to z výpočtu podle dostupných policejních statistik.

Pokles obětí dopravních nehod se letos v lednu dostavil po předchozích šesti měsících nárůstů. Mrtvých na silnicích mohlo ubýt i díky počasí, které bylo letos v lednu nezvykle teplé. Komentář a přesná čísla poskytne dopravní policie v pondělí dopoledne.

Dosud nejméně tragický leden od roku 1990 byl ten loňský, kdy si dopravní nehody vyžádaly 34 obětí. Naopak nejvíce usmrcených (117) policie v prvním měsíci roku zaznamenala v roce 1993.

Nejtragičtější v letošním prvním měsíci byl pátek 29. ledna se čtyřmi oběťmi na životech. 

K tragickým lednovým nehodám patří havárie z tohoto pátku, kdy při nočním nárazu osobního auta do stromu u Sedlčan na Příbramsku zemřeli dva mladí lidé. Auto narazilo do stromu kolem půlnoci z pátku na sobotu. Jeli v něm dva muži, ročníky 1993 a 1996.

Podívejte se na některé smrtelné nehody, které se letos v lednu staly:

Zobrazit celou diskusi