Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Na diskotéce v Bydhošti ušlapal dav studentku, další dva lidi bojují o život

Polskou studentku ušlapal dav na diskotéce v Bydhošti.
Polskou studentku ušlapal dav na diskotéce v Bydhošti.  (Autor: Youtube.com)
Autor: bop, shp - 
16. října 2015
11:35

Večírek na oslavu nového školního roku se změnil v tragédii! Kvůli nevhodným prostorám v polské Bydhošti ušlapal dav studentku, další dva mladí lidé jsou v kritickém stavu a bojují o život. Dalších 13 lidí je vážně zraněno.

 

 

Technicko-přírodovědecká univerzita v Bydhošti začala nový školní rok místo veselé oslavy tragickou událostí. Večírek, kterého se účastnilo asi 1200 lidí, se kvůli rekonstrukci plánovaných prostor musel nakonec přesunout.

Náhradními prostorami se staly dvě menší místnosti spojené úzkou chodbou. A právě to se polské studentce stalo osudným...

Když se dav mladých lidí snažil rozejít do svých domovů, úzká chodbička se úplně ucpala. Lapený dav se nemohl pohnout z místa a mladá dívka za to zaplatila životem. Další dva mladí lidé jsou v kritickém stavu a dalších šest je vážně zraněno.

Bylo tam dusno a nedala se otevřít okna. Bylo tam hrozně těsno, lidé začali omdlévat. Jiní vyskakovali z okna v 1. patře a snažili se vyhnout pošlapání,“ řekl televizi TVN 24 jeden ze svědků neštěstí.

„Tlak v chodbě byl tak velký, že zmatený dav, který se nedokázal pohnout z místa, ušlapal studentku a další zranil,“ řekl mluvčí police v Bydhošti Przemyslaw Slomski. Záchranáři na místě zasahovali až do pěti hodin ráno. Potřeba bylo celých 12 sanitek a dvě jednotky hasičů.

Video  Tragédie na diskotéce: Dav ušlapal studentku.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi