Na pohřeb zavražděného Roberta H. do velké obřadní síně krematoria ve Strašnicích dorazily stovky lidí. Před pohřbem si spolu všichni klidně povídali, většina přinesla květiny, na jedné z nich se skvěl nápis „BM develop, nezapomeneme, Roberte“, jinou přinesli zaměstnanci jeho další firmy Only Papaya.

Mezi prvními přišli členové skupiny Olympic Milan Broum, Martin Vajgl a Jiří Valenta včetně Petra Jandy s manželkou Alicí, o něco později dorazila i Jandova dcera Marta. Vdova s doprovodem seděla v první lavici, Olympici usedli do druhé a třetí.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Roberta Hájka Hana Höschlová, Lukáš Červený

Kolem rakve byly rozestavěny pugéty květin ve tvaru kytar, na housle hrála skladba Yesterday od Beatles, později zazněla i hudba z filmu Tenkrát na západě. Živě zahrál na kytaru kamarád zesnulého. Pohřeb byl natolik dojemný, že rozbrečel i mnohé přítomné muže.

Petr Janda byl Robertův obchodní partner a kamarád. Robert sám byl srdcový fanoušek kapely Olympic a přítel členů. V minulosti několikrát koncerty skupiny zasponzoroval.

Na pohřbu byl Petr Janda zcela zničen, stěží držel slzy a nebyl schopen vydat ani hlásku. I jeho dcera nesla celou věc velmi špatně, na pohřeb přišla bílá jako stěna. Robertova manželka byla natolik zdrcená, že po skončení obřadu nemohla ani sama vstát, na nohy jí pomáhali přátelé. 

„Ta zpráva mě zasáhla. Skvělý člověk, který i když byl bohatý, vždy pomohl. A když mu někdo nevrátil, tak to tolik neřešil,“ řekl Janda pro Blesk. O motivu má ale jasno. „Někdo ho chtěl vykrást,“ dodal.

Roberta H. ubodali 7. června v noci dva neznámí pachatelé, a to přímo před očima jeho manželky. Dva zakuklenci vnikli na Robertovu zahradu, s jakým motivem, to zatím není známo. Zda šlo o úmysl zavraždit ho, nebo byli přistiženi při krádeži, zatím policie vyšetřuje.

„Manželka zemřelého kriminalistům potvrdila, že se skutečně jednalo o dvě osoby maskované kuklami, které vnikly na jejich pozemek a poté i do domu. Tam také došlo k potyčce mezi nimi a manželem, při kterých utrpěl vážná zranění,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Fotogalerie
18 fotografií