Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Masakr v kostele přežilo 5leté dítě: Holčička předstírala smrt!

Autor: rc, ČTK - 
18. června 2015
17:07

Když se obyvatelé Charlestonu v Severní Karolíně včera večer chystali na čtení z Bible, netušili, že bude jejich poslední. Po hodině přátelského setkání jeden z účastníků vstal a devět z nich zabil. Přežili jen tři lidé, mezi nimiž bylo i malé dítě, které předstíralo smrt.

Mezi věřícími, kteří jsou převážně černoši, byl při pravidelném středečním čtení i bílý muž. Ten se s nimi celou hodinu modlil a poté vytáhl zbraň a začal střílet. Na místě zemřelo osm lidí. Dva byli převezeni do nemocnice. Jeden z nich vážným zraněním podlehl. Druhý bojuje o život.

Běsnění přežili tedy jen tři lidé, mezi nimiž bylo i pětileté dítě. Podle informací zahraničních serverů šlo o holčičku. Ta údajně přežila díky tomu, že předstírala svou smrt.

O život přišel i pastor kostela Clemente Picknes. Ten byl zároveň i demokratickým senátorem. Podle šéfa policie Gregoryho Mullena se jedná o zločin z nenávisti. Vraha devíti lidí se ještě nepodařilo dopadnout.

„Nenecháme ani jeden kámen neobrácený. Tragédie, které teď čelíme, je nepopsatelná. Nikdo v této společnosti na ni nikdy nezapomene,“ slíbil vrahovo dopadení Mullen.

Policie ho stíhá s pomocí psů a vrtulníků. Dokonce zveřejnila jeho foto a popis a žádá veřejnost o pomoc.

Podezřelý z vraždy devíti lidí v kostele v americkém Charlestonu Podezřelý z vraždy devíti lidí v kostele v americkém Charlestonu | ČTK, EPA, Reuters

 

„Je velmi nebezpečný a všechny varujeme před tím, aby se k němu přibližovali. Může ohrozit i další lidi,“ řekl Mullen na dnešní tiskové konferenci.

Starosta města Joseph Riley za informace o vrahovi nabídl finanční odměnu. „Vstoupit do kostela a někoho zastřelit, to je akt čisté nenávisti,“ řekl a dodal, že to musel udělat někdo s pokřivenou myslí.

 

veriaci-kacir ( 18. června 2015 18:35 )

 masovy vrah a hajzel. Pravdepodobne fanatik ale urcite psychopat a rasista. T nemam rad katolikov ale nikdy by som ich nevrazdil. Amen.

Zobrazit celou diskusi