Desítky policistů jištěných ze vzduchu helikoptérou pročesávají od pondělního odpoledne Brno a jeho okolí. Pátrají po mladíkovi, který u lesíka v Ostrovačické ulici v Brně-Žebětíně ze zálohy postřelil muže jedoucího v autě.

Krátce poté s pistolí s tlumičem v ruce vyloupil obchod s potravinami paní Le Tien Dat v Kavčí ulici v Bystrci. „On na syna mířil pistolí. Musel mu dát peníze z kasy. Nebylo tam ale moc, po poledni není ještě tržba veliká,“ svěřila se chvějícím hlasem majitelka obchodu. „Ten muž měl šátek a byl veliký. Vzal ještě cigarety a utekl,“ dodala paní.

Od té chvíle se po nebezpečném ozbrojeném pachateli slehla zem. „Postřelený muž je v nemocnici. Sbíráme stopy a vyslýcháme svědky,“ řekl Blesku policista Pavel Šváb. Střelec se prý může pohybovat po Brně. Lidé se jej nemají v žádném případě pokoušet zadržet. Pomoci v pátrání přijela i speciální jednotka s psovody.

Dcerka šla nakupovat. Přišla tam jen dvě minuty poté, co večerku vyloupili. Venku stál chlap jako opařený a křičel, že je vyloupili,“ řekl Blesku Jaromír K. (39) ze sousedství. Policisté mezitím obsadili příjezdy i výpadovky na západním okraji Brna. Kontrolovali všechna auta i obsahy jejich kufrů na vjezdu do Žebětína a Bystrce.

Video
Video se připravuje ...

Přepadení večerky v Brně. Podezřelým je Lukáš Minařík. Policie ČR

Popis střelce

Muž je 180 cm vysoký, štíhlé postavy. Na sobě měl mikinu s kapucí, na zádech batoh a bílo-černý šátek. Je ozbrojen krátkou střelnou zbraní. Může se pohybovat v ulicích Brna,“ řekl policista Pavel Šváb.

Blesk zjistil, že Lukáš Minařík bydlel v Žebětíně. V dětství hrával fotbal. Podle kamarádů měl zaměstnání a o finančních nebo jiných problémech v rodině nemluvil.

„Byl spíš nevýrazný,“ řekl Petr K. (20), který s Minaříkem chodil do školy v Kohoutovicích. Teorii o tom, že na auto střílel v úmyslu jej ukrást, odporuje fakt, že mladík neměl řidičák.

Podle Minaříkovy babičky, kterou vyzpovídala FTV Prima, seděl mladík neustále před počítačem, je tedy možné, že se ke zločinu inspiroval v nějaké akční počítačové hře.

Fotogalerie
6 fotografií