Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vrah zlínského kameramana do vězení nepůjde: Soud ho poslal do detenčního ústavu

Takto vypadal vrah, který u dveří pavlačového domu zaútočil na muže (40).
Takto vypadal vrah, který u dveří pavlačového domu zaútočil na muže (40).  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
19. června 2015
11:26

Jiří H. z Otrokovic trpí paranoidní schizofrenií. Loni 13. listopadu na zlínském sídlišti Jižní Svahy ubodal nevinného muže (†40). Věřil, že je vůdcem sekty, která ovládá jeho život. Krajský soud ve Zlíně ho dnes poslal do detenčního ústavu.

Jiří H. se k činu přiznal a litoval jej. Pokud by byl souzen za vraždu, hrozilo by mu až 20 let vězení. Policie krátce po činu uvedla, že se vrah vydal na sídliště zabíjet. V Otrokovicích nasedl do trolejbusu a na svou oběť, která dříve bydlela ve stejné části města jako obviněný, čekal před jejím bytem. Jakmile muž vstoupil do domu, napadl ho slovně i fyzicky. Bil jej pěstí, fackoval a postrkoval dál do chodby domu.

Napadený se bránil a snažil se pachatele uklidnit. Útočník ale vytáhl nůž a bodl jej do hrudníku. Pachatel pak z místa činu odešel, pobodaný muž na pavlači domu zemřel. Policie vraha zadržela až po několika dnech. K jeho motivu uvedla, že útočník byl přesvědčen o tom, že bodl vůdce sekty, která ovlivňovala jeho život. Útočník dnes řekl, že muže bodl, protože ho viděl všude kolem sebe. Podle něj muž stále žije.

alisy ( 19. června 2015 11:47 )

To je síla!!! A bezdůvodně zabitý od mag.o.ra může byt takhle každý z nás!!! Mě stačila včera ta diskuse na jedničce s Jílkovou, Ta nechutně obtloustlá kr-áva, která je těmi nedotknutelnými právy těch psychopatů nadstandartně dobře živená, jak na ní bylo vidět, a ta po.šahaná bezzubá matka .... to mě málem porazilo. Pak se tam ještě ozvala pár poš.ahanců z publika a ten trávou zkouřenej pacient. Opravdu se po té diskuzi cejtil člověk v klidu a bezpečí, že se to ubírá dobrou cestou:-/ Ta bojovnice za práva by si měla odpustit pár klobás, buřtů, bonbónů a dortíčků a uvědomit si že nepříčetným agresivním magorům se práva dát nedaj. A nebo alespoň to, že s právy přichází i povinnosti, nikoho neohrozit, což oni nejsou schopni. Těch zmařených životů je víc než dost, ten student.., ta dívenka. .. apod. Jak k tomu přijdou ty rodiče?? Rodiny přátelé, to jim nevykompenzuje nikdy nikdo. ani špeky z tý k.ravajz.ny!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání