Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pistoli dostal od táty k narozeninám: Pak s ní zastřelil v kostele 9 lidí!

Autor: ČTK, ljš - 
18. června 2015
22:32

Podle matky tichý a milý chlapec je ve skutečnosti masový vrah! O osobě údajného charlestonského vraha Dylanna Roofa, který podle policie ve čtvrtek zastřelil v černošském kostele devět lidí, proniklo na veřejnost zatím jen velmi málo informací. Kde k nenávisti vůči Afroameričanům přišel, tak známo není.

Roof měl na poznávací značce svého vozu jižanský prapor Konfederace, což není v USA nic výjimečného. Na svém facebookovém profilu ale umístil fotografii, na níž je vyobrazen v bundě s emblémy dřívějších rasistických režimů v Jižní Africe a bývalé Rhodesii.

Organizace sledující aktivity bělošských extremistů v USA o Roofovi nemá žádné záznamy. Není známo, že by se hlásil k některé ze šestnácti rasistických organizací, které v Jižní Karolíně působí.

Ke svým letošním jednadvacátým narozeninám dostal Roof v dubnu od svého otce pistoli. Obrázky v jeho pokoji údajně potvrzují, že zastával extrémní rasistické názory. Z pokoje prý často nevycházel.

Podle svědectví z Roofova okolí se muž jako rasista veřejně neprojevoval, měl údajně i přátele tmavé pleti. Matka jednoho z nich ho označila za „milého a tichého chlapce“, který mnoho kamarádů neměl. Pode svého strýce byl Roof příliš uzavřený do sebe.

V březnu byl Roof obviněn z držení drog, po několika týdnech z neoprávněného vniknutí na cizí pozemek. Kauzy nebyly dosud ukončeny.

Rodiče Dylanna Roofa byli rozvedeni, v mládí střídavě žil u obou. Otec Ben vlastní stavební firmu a po rozvodu se znovu oženil. Starší Roofova sestra Amber se má v neděli vdávat.

Jednu z přeživších žen Roof údajně nezastřelil proto, aby mohla o vraždění vypovídat. Když se pastor Clementa Pinckney pokusil s Roofem promluvit, řekl mu prý: „Musím to udělat. Znásilňujete naše ženy a vzali jste nám zemi.“

panbaron ( 20. června 2015 15:12 )

je to hrdina

bibs_7 ( 19. června 2015 12:13 )

No pokud by tu cernou verbez nebyli kdysi privlekli jako otroky, tak by tam ted zádnou cernou verbez nemeli, ani zádný problém s ní. Ta cerná verbez jim tam totiz neprisla sama, ani se jim tam necpala. Dostávají vystavený úcet za své zlociny z minulosti a dobre jim tak. A kdyby meli poctive dostat úcet za vsechny zlociny, kterých se kdy dopustili, tak by se snad vsechny vojnové konflikty sveta kolik jich momentálne je museli presunout na jejich kontinent. Jeste i soucasná uprchlická vlva v Evrope jde na jejich triko, konflikt v Syrii pripravili a vyprovokovali z pozadí taky oni.

bibs_7 ( 19. června 2015 12:04 )

Honza54 más bod!

pepen ( 19. června 2015 10:22 )

Co jste to za lidi-ano někteří Cikáni jsou hrozní,ale ne všichni!!!Jako mezi Českou populací-taky je hodně grázlů,vrahů,zlodějů a podvodníků!!!Kdo Česko vytunelovat a rozkradl!!!Ten zbytek slušných lidí za to nemůže.Proto mají vzít samopaly a vyvraždit tento národ-demente!!!!Ty bys neměl mít děti,protože ve tvém mozku jsou samé sračky!!!!Doufám,že se dočkáš jen toho zlého v životě!!!!

turan ( 19. června 2015 06:38 )

Ešteže bol "milý a tichý chlapec"!Nechcem myslieť čo by sa stalo keby to bol nervák,debil,rasista!

Zobrazit celou diskusi