Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rittig pózoval jako správný kmotr ve zlaté róbě: Outfit za 100 000 je dnes k smíchu

Autor: Vera Renovica - 
13. června 2015
17:23

Kontroverzní podnikatel Ivo Rittig (52) už dnes ví, jak na módu. V divokých devadesátých se ale „pozlátka“ nebál! Usvědčují ho fotografie, které získal Blesk.

V roce 1994, kdy snímek vznikl, začínala proměna Rittiga v mocného bosse. S tehdejší partnerkou se chystal založit firmu Prospekta moda, která do porevoluční Prahy dovezla luxusní módní značky a udělala z Pařížské ulice to, čím je dnes.

A právě do značky Versace se navlékl a zapózoval fotografovi přímo v obchodě. To netušil, že se po 20 letech fotky dostanou ven a že dnes bude takový „ohoz“ směšný.

Máte zájem? Zlatou hedvábnou košili seženete na internetu za 46 tisíc korun.

Ani prsten od Versaceho, kterým se Rittig pyšní, nemohl být levný. „Podle mě to byla bižuterie a přehlídkový kousek, cena mohla v té době být kolem 60 tisíc korun,“ řekl Blesku stylista a módní expert Dušan Chrástek.

„V té době to byl sice vrchol nevkusu, ale také módní nutnost pro každého, kdo byl v té době bohatý. Tu košili musel mít. Něco jako je dnes kabelka od Louise Vuittona,“ dodal k Rittigově ojedinělé „eleganci“ a upozornil, že nyní je to s kontroverzním zákulisním hráčem alespoň po módní stránce lepší.

Příběh mocného lva začíná na učilišti, kde se vyučil lahůdkářem, a začal rovnou U Paukertů. V 80. letech to dotáhl na vedoucího samoobsluhy, ze které vyvedl tři čtvrtě milionu a šel si za to i sednout.

Půlku devítiletého trestu mu odpustila amnestie Václava Havla. V polovině 90. let už ale ve velkém obchodoval s módou a dalším luxusním zbožím, organizoval prestižní akce se zahraničními celebritami a bohatl.

Mluvilo se o něm v souvislosti s ODS jako o „kmotrovi“, který v podstatě stranu řídil. A pak frčel na státních zakázkách. Dnes jsou jeho bolavým místem. Možná i kvůli tomu platí daně v Monaku.

Poslední obvinění? Kauza Oleo Chemical. Tam se ocitl mezi 10 obžalovanými, kteří údajně vyvedli z firmy 20 milionů korun. Špitá se ale, že pro něho jsou to drobné.

ellenic ( 14. června 2015 08:41 )

nmlk V mládí asi o trošku méně, ale už tenkrát byl nesympatický a ani košilka od Versaceho to nevylepšila . To je jako když dnes vidím některé ženy se značkovými kabelkami, ale jejich osobnost to rozhodně nevylepší. Tím myslím jen určité typy žen, jejich chování je někdy až směšné. Značkovou kabelku mají, ale chování jaksi zapomněli korigovat, no jak se říká, když není dáno, v apatyce nekoupíš. Na druhé straně jsou ženy, které dokáží svým příjemným chováním a vystupováním zastínit ty druhé. Rittig i kdyby měl zlaté kalhoty a na uchu zlatého Budhu, tak to z něj lepšího člověka neudělá .

ellenic ( 14. června 2015 08:34 )

Tak nevím, ale tenhle pán by mne rozhodně nezaujal . Nevím, zda se dá vůbec přijít na to, jak si na ten luxus vydělal, ale vlastníma rukama to nejspíše nebylo. Ještě, že je tak bohatý, jinak by těžko s ním taková mladá ženská mohla být . Děti mají hezké, ale tatínek vypadá o dost starší.

nmlk ( 14. června 2015 02:29 )

Fuj, on byl tak vypasený odjakživa?!

XLADI ( 13. června 2015 23:14 )

Ten popisek poslední fotky"takhle si užíval v Dubaji" Nevypadá to že by byl nějak extra odvázanej

1pravda1 ( 13. června 2015 22:19 )

Proč jste tu modrou zlodějskou bandu roky volili? Klaus měl mrtvé sponzory, nám nařídil utahování opasků a hlavně, že kmotři měli vše dovoleno. Topolánek s tou šílenou bandou zlodějů a s kámošem Dalíkem, Parkanovou, Langerem, Řebíčkem a spol. taky hrůza a nařizoval pro změnu batohy opatření, a zase jste ty modré svi-ně volili a pak jako hrůza hrůz domina Nagyová s kmotry, kdy už Nečas byl jen loutkou!!! K tomu amnestie pro zloděje! Kdo volí po tom všem ODS je sám zrůdný!!!

Zobrazit celou diskusi