Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nečesaný o jídle za mřížemi: Bylo to tam horší než ve školní jídelně

Autor: simao - 
31. května 2015
14:57

Doma je doma. Lukáš Nečesaný si po svém propuštění z vězení užívá konečně i domácí stravy. Je "na maso" a jeho snoubenka Veronika mu řádně podstrojuje. Nečesaný si opět zvyká na to, jak svoboda chutná. Doslova. Čtenářům Blesk.cz odpovídal i na to, jaká byla strava za mřížemi. Ale i na další záležitosti ohledně jeho vězeňského režimu.

"Mírov má nejlepší kuchyni v českých věznicích, říká se od zkušených kriminálníků. I tak to bylo o dost horší než ve školní jídelně zamlada, ale je to vězení a já jsem to tak chápal," napsal Nečesaný na chatu Blesk.cz.

"O Vánocích jsem byl jednou ve vazbě a tam byl řízek a jednou na Mírově a tam bylo rybí filé, určitě zpestření stravy," dodal k tématu stravy za mřížemi. 

Měl přitom vězeňský režim, jako všichni ostatní. "Já jsem byl na tom nejtěžším vězení na Mírově, na to se asi nijak dopředu připravit nejde. Nejhorší je pomalý běh času," vzpomíná Lukáš. Zároveň dodává: "Horší je to ve vazbě, ve vězení již dostanete nějaký režim, a když se přizpůsobíte, najdete si aktivity pracovní či jiné, jako je čtení atd."

Video Ve vězení byl dva roky bez sexu: Zkoušeli to na něj násilníci? - František Prachař, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Na vězeňský dozor si nestěžuje. "Ke mně se všichni ve vězení stran zaměstnanců chovali dobře, občas jsem si s nimi i popovídal, přeci jen jsem byl na místní poměry vězňů docela vzdělaný a jazykově vybavený," odpovídal Nečesaný na chatu Blesk.cz. Na dotaz, zda se bál někoho ze spoluvězňů, pak uvedl: "Ve vězení máš strach z vězňů, kteří tam jsou poněkolikáté, jsou to takové hory svalů, ale s nimi já jsem tolik do styku nepřišel, byl jsem v oddělení prvotrestaných."

Teď je samozřejmě především rád, že je venku. Soud ho poslal za pokus o vraždu kadeřnice na 12 let za mříže, odseděl si 2,5 roku. Přiznává přitom, že nebyl před zatčením svatý, rodiče neposlouchal, na školu kašlal, vyzkoušel příležitostně i drogy – marihuanu, pervitin. "Já vlastně ani nevím, proč jsem to dělal, byl jsem takový frajírek, který musí zkusit všechno. Mrzí mě to, dříve jsem i hodně kouřil cigarety a ve vězení jsem absolutně přestal," říká Lukáš.

Svobody si užívá plnými doušky, i když vyhráno ještě tak úplně nemá. Jeho případ vrátil Nejvyšší soud, který 13letý rozsudek zrušil, k projednání ke Krajskému soudu v Hradci Králové. "Je to velká euforie, ale zároveň obava z toho, co bude dál, svoboda je moc fajn, zvláště když máte vedle sebe někoho, koho milujete a kdo miluje vás," dodává Nečesaný.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

babana ( 31. května 2015 20:14 )

Ať si tady ta paní mele co chce, tobě to vadí? A že má línou dceru nebo chtějí odškodnění to je tedy věc, že?

fialkaviolka ( 31. května 2015 19:35 )

 jsou to jen hry o zviditelnění a snaha dosáhnout odškodné.. Veronika je líná příbramská *** kterou hájí matka...Ta se tu moc snaží. Píše tu jako jediná pozitivní komentáře Jen tak dál paní Švagrová a nařiďte si budíka ať nezaspíte do práce prodávat hadry v sekáči

vosavopruz ( 31. května 2015 18:54 )

ještě že Gustav Husák už nežije

andorea ( 31. května 2015 18:02 )

Tak ono by bylo smutné, kdyby si kriminálníci jedli lépe než děti v jídelnách.

babana ( 31. května 2015 17:49 )

Tuto mediální masáž vytváří Blesk sám, a nepotřebuje k tomu prachy jeho otce. To je pro pisálky kauzička na seriál a dle počtu komentářů a zvýšeného prodeje to je jasné. Jen někomu jaksi ne, jak vidím A i kdyby to jeho otec financoval, tak co, máme se z toho podělat?

Zobrazit celou diskusi