V pondělí ráno volal na policejní stanici člověk s tím, že v Brně v Pisárkách je u zastávky poník. Z toho se nakonec vyklubala mula, ale obzvláště tvrdohlavá. K policistům se samečkovi vůbec nechtělo. Zřejmě vyhlížel, než přijede šalina. Marně...

"Poměrně plachého křížence nakonec v tamní zástavbě následovalo a obklíčilo hned několik hlídek strážníků i policistů, protože neustále popocházel mezi chodníkem a vozovkou. Nakonec se ho odchytáři městské policie podařilo uchopit za ohlávku a dovést majitelce," uvedl mluvčí městské policie Brno Jakub Ghanem. 

Majitelka nakonec policistům předala i případ k řešení - zvíře jí totiž neuteklo poprvé, ale přitom byla mula dobře zabezpečená. Žena se tak bála, že jí někdo zvíře pustil úmyslně.

 

O víkendu policisté řešili i případ, kdy se do obýváku mladé rodiny dostal malý koloušek. Celé dopoledne prý pobíhal po zahradě bez matky, nakonec přišel až do domu. "Čtyřicetiletá žena za ním duchapřítomně zavřela vstupní dveře. Mládě zůstalo téměř nehybně stát a bojácně naříkalo," prohlásil Ghanem. Pro koloucha si přijel myslivecký hospodář.

Ve čtvrtek pro změnu policisté odchytávali ovce, které na dálnici D1 pobíhaly mezi auty. "V době příjezdu strážníků se vystresovaná zvířata choulila za svodidly pod mýtnou bránou. Všechny tři ovce strážníci a policisté zajistili zhruba po půlhodině a naložili je do odchytového vozidla," dodal mluvčí. O ovce se prozatím stará chovatel ze Slatiny dokud nebude nalezen jejich majitel.