Šest nezletilých opilců pochytali policisté na Praze 14, sedmého zadrželi na Praze 3. První hlášení přišlo z Bobkovy ulice, zde našli pět podnapilých dívek, ani jedné nebylo ještě osmnáct let.Strážníci čtyřem z nich naměřili hodnoty od 0,35 ‰ do 0,75 ‰ alkoholu v dechu. Své ‚ratolesti‘ si následně převzali jejich zákonní zástupci,“ uvedl mluvčí městské policie Jan Čihák.

Jednoho nezletilého chlapce nachytali policisté poblíž rybníku na Černém mostě. „Mladík na sebe upozornil vrávoravou chůzí a svým mladistvým zjevem. Hlídka nezletilému mladíkovi provedenou dechovou zkouškou naměřila 2,21 ‰,“ prohlásil Čihák. Mladý rekordman u sebe ale neměl průkaz totožnosti, takže si ho policisté odvezli na služebnu.

Třetí případ se odehrál na Praze 3, kde policisté v parku Parukářka narazili na dva opilé mladíky. „Hlídka strážníků v parku nalezla dva mladíky – bratry. Starší z nich hlídce řekl, že mladšímu bratrovi podal alkohol, protože je nutné, aby měl zkušenosti, a nestalo se, že by se někde opil s kamarády. Mladší nezletilý muž strážníkům také řekl, že to není poprvé, co se starším bratrem popíjí,“ dodal mluvčí.

Mladíkovi policisté naměřili 1,10 promile. Při zadržování se starší bratr navíc pokusil o útěk. Policisté mu dali pokutu a zadrželi ho pro přečin spáchání trestného činu omezení na osobní svobodě.