Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Až budou prasata moci lítat…: Jenže už můžou, takže konec výmluv!

Autor: dce - 
6. května 2015
06:00

Staré pořekadlo „Až budou prasata moci lítat“ vám už dneska nebude k ničemu. V Číně to čuníky totiž naučili. No, ne tak docela – během závodů v plavání totiž prasátka musí skočit z vysokého „můstku“, a tak to na bizarních fotkách vypadá, jako kdyby lítala.

Tihle čuníci rozhodně ví, jak na to! Jejich technika skoků sice ještě není vždy úplně bezchybná, ale ke svému závodu se postavila všechna prasátka čelem. V čínské provincii Hunan takhle závodí docela často. Nebo aspoň do teď závodila.

Skok z asi šest metrů vysokého můstku a pak pár metrů k doplavání do cíle rozezlil mnoho přihlížejících turistů. Někteří to označili i za týrání zvířat. Organizátoři prazvláštního závodu ale argumentují tím, že prasátka jsou dobře vytrénovaná a svůj úkol si užívají. Navíc jsou prasata všeobecně vášniví plavci.

Turisté ale tvrdí, že ačkoliv čuníci možná rádi plavou, je nevhodné je z můstku tlačit do vody pomocí desky a bránit jim k rychlému přeplavání na břeh bambusovými tyčemi. „Rozhodně nemohou říct, že by si prasátka něco takového užívala,“ uvedl jeden z přihlížejících.

jity ( 6. května 2015 10:45 )

To musí být pro činíky pěkný stres, když je shazují z můstku. Pěkně kecají, že si to čuníci užívají je to prachsprosté týrání.

naidka ( 6. května 2015 09:49 )

Takoví drobečci to by museli být pořádní vepři.

petrkramnypresident ( 6. května 2015 09:14 )

Plavte, čuníci !

Zobrazit celou diskusi