Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svědectví bodyguarda kubánského diktátora: Fidel Castro byl »Kmotr« pašování drog

Autor: dce - 
5. května 2015
16:45

Juan Reinaldo Sanchez byl sedmnáct let bodyguardem slavného kubánského prezidenta Fidela Castra. Ve své knize nyní odhalil neuvěřitelná tajemství moderního diktátora – například že Castro řídil obchod s drogami „jako skutečný mafiánský kmotr“.

Sanchez chtěl v roce 1994 svou kariéru u prezidenta ukončit – nelíbily se mu prezidentovy praktiky a zkorumpovanost. Skončil ve vězení, kde byl zpočátku i drsně mučen. V té době už prý pochopil, že muž, který byl v jeho očích tak vysoko, který pro něj znamenal více než vlastní rodina, vedl tajný život plný korupce.

Sanchezovi se nakonec podařilo z vězení v roce 2008 po asi deseti neúspěšných pokusech konečně uprchnout. Tou dobou měl o třicet kilo méně než normálně. Lodí odjel do Mexika a po nějaké době překročil hranice do Texasu a po čase se usídlil v Miami.

Vše začalo v roce 1988, kdy se Sanchezův dosavadní spokojený život otočil o sto osmdesát stupňů. Castro ve své pracovně rozmlouval s ministrem vnitra. Castro Sanchezovi důrazně přikázal, aby nenahrával, ale Sanchez přesto zapnul skrytý mikrofon – prý aby nějak zabil čas během toho nekonečného čekání. To, co slyšel, mu vyrazilo dech.

Debata se stočila ke kubánskému pašerákovi drog, který žil ve Spojených státech. Ministr vnitra se Castra ptal, zda by mu za finanční úplatek (75 000 dolarů) umožnil přijet na týden do země. Prý na dovolenou. A Castro byl pro všemi deseti!

Bál se jen, aby pašerákova rodina neprozradila jeho pobyt – nalhali jim tedy, že je jejich syn špion, který působí v USA. O jeho pobytu nesmí nikde mluvit. A i s tímto návrhem byl Castro velmi spokojený.

„Castro byl zapletený v obchodu s kokainem,“ píše Sanchez. Když Spojené státy odhalily zdroj přílivu drog, Castro nechal zavřít a odsoudit dva muže – a mezi nimi i onoho ministra vnitra. Ten zemřel zanedlouho ve vězení – údajně na infarkt, ale za velmi podezřelých okolností. Po těchto událostech podlehl Fidelův bratr Raúl vábení alkoholu, bál se prý, že dopadne stejně jako Fidelem odsouzení politici. 

ruudazvostravy ( 5. května 2015 20:53 )

 Jen abi ho Fydél Castro za to nenechal vicastrovat.Pátryja e muérte!

mirkazam ( 5. května 2015 19:43 )

Castrol....pěkná svińe !!!

moiaza ( 5. května 2015 18:59 )

U nás je kmotrů! Zvolil je český lid a to cela dobrovolně ve volbách.

dfghjk ( 5. května 2015 18:00 )

Poselství, které článek přináší, hovoří jasnou řečí: My v blesku jsme američtí říťolezi a tak od nás nečekejte k tomuto člověku žádný obdiv, i když dobře víme, že by si to za vše co v životě dokázal a vzhledem k svému věku, nesporně zasloužil. My jsme totiž ču ráci, kteří jenom pliveme na lidi jedovaté sliny a kydáme hnůj. Proto vymýšlíme a i nadále budem vymýšlet tyhle nepravdivé pí čoviny.

zlymikes ( 5. května 2015 17:40 )

Jasně, a ještě bílé maso, žral chrousty a souložil Annou Kareninou. Jak něco napíše Blesk,je to pravda.

Zobrazit celou diskusi